Đurić: Nisam siguran da će SAD dostaviti dokaze o uvođenju sankcija Vulinu

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić ocenio je da nije siguran da će SAD Srbiji dostaviti bilo kakve dokaze u slučaju sankcija direktoru BIA Aleksandru Vulinu.
Đurić kaže da kad bi SAD dostavila dokaze, to bi značilo da Srbija može da ih prouči i procesuira i na osnovu istrage diktira dalje postupanje.
Komentarišući nastup zamenika pomoćnika sekretara u Birou za evropska i evroazijska pitanja Stejt departmenta Gabrijela Eskobara u Kongresu, Đurić je za Novosti rekao da se prvi put desilo da u Kongresu osude premijera Kosova Aljbina Kurtija.
"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio je veoma izričit kada je govorio o našim crvenim linijama i pregovorima sa Prištinom, ali i preduslovima za dalji nastavak dijaloga. Jasan cilj Beograda je mir i stabilnost i umesto da razgovaramo i radimo na ispunjenju tog cilja, mi smo zbog Kurtijevih krajnje štetnih i opasnih jednostranih poteza sada u situaciji da strahujemo za goli opstanak našeg naroda na Kosovu i Metohiji", rekao je Đurić.
 
On je ocenio da nijedna zapadna demokratija ne može da ne osudi direktne pretnje po mir i stabilnost, kao i kršenje osnovnih ljudskih prava i ugrožavanje ljudskih života.
 
Đurić je u odnosima SAD i Srbije izdvojio rast američkih investicija i činjenicu da je Amerika sada trgovinski partner broj jedan po uvozu usluga IKT sektora.
  • /

    31.07.2023 11:05
    /
    dobice srbija sankcije.
  • Plaćač poreza

    31.07.2023 10:44
    Sankcije direktoru BIA znače da ni jedna služba u USA i državama saveznica a i EU neće razmenjivati informacije sa BIA, to znači da je BIA izolovana. Označena je kao pretnja po nacionalnu bezbednost Amerike i svih njenih saveznika. Kuda to Srbija pod ovim režimom ide?
  • Gavril

    31.07.2023 10:37
    U Grčkoj zbog eksplozije u skladištu municije izazvane požarima u roku od 24 h smenjen načelnik vazduhoplovstva. U Srbiji direktor bezbednosne agencije pod sankcijama USA zbog šverca oružja i narkotika, ministra policije inspektori Dušan Mitić i Slobodan Milenković hteli da hapei zbog droge. Vučić kaže ne dam Gašića,Vulin je dobar. Da li je državni vrh Srbije kriminalizovan?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija