Od početka godine poginulo pet traktorista: Policija apeluje da ne voze pijani i koriste svetla

Pet vozača traktora i jedan putnik u traktorskoj prikolici poginuli su od početka godine u saobraćajnim nesrećama na putevima Srbije, podaci su Uprave saobraćajne policije.
Od početka godine poginulo pet traktorista: Policija apeluje da ne voze pijani i koriste svetla
Foto: 021.rs
Na šumskim putevima i njivama poginulo je devet osoba.
Ministarstvo unutrašnjih poslova, s obzirom na to da se najveći broj saobraćajnih nesreća u kojima su stradali vozači traktora događa u vreme kada su u toku poljoprivredni radovi, apeluje na vozače traktora i drugih radnih mašina da se dosledno pridržavaju svih saobraćajnih propisa i time sačuvaju svoj život. 
"Pozivamo vozače ovih vozila da poštuju mere bezbednosti, da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, kao i da sa obradivih površina i zemljanih puteva na kolovoz ne iznose blato i uključuju se kada se uvere da je to bezbedno", kažu u MUP-u.
 
Takođe apeluju da redovno obavljaju tehničke preglede, da im svetlosno-signalni uređaji budu ispravni, kao i uređaji za spajanje vučnog i priključnog vozila i da koriste žuto rotaciono svetlo u uslovima smanjene vidljivosti i noću.
 
Ističe se da je traktorom zabranjeno vući više od dva priključna vozila, tako da u priključnom vozilu koje vuče traktor može biti najviše pet osoba, a u tovarnom prostoru motokultivatora tri. 
 
Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje i na ostale učesnike u saobraćaju da budu dodatno oprezni i da posebnu pažnju obrate na vozače traktora i drugih radnih mašina. 
  • Del Potro

    02.08.2023 07:27
    Apel je uvek davao uspeha...
  • CISTAC

    02.08.2023 07:16
    Apeluje na njih?!?! A mene vija za tahograf (jer je tu lova),vija me za poziciju,pojas,51 km/h i deru kozu sa ledja,sto traktoristima ne deru kozu tako. Evo na 10 traktora jedan ima signalizaciju,ne postuju saobracajne znake,bahatost i cirkus. Ajde apelujte i na mene kad nemam pojas i ostalo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.