Firma Momirovićeve porodice kupila oronule objekte u stečaju, vrednost isključivo lokacijska

Kompanija Mona iz Beograda, u vlasništvu porodice ministra Tomislava Momirovića, kupila je na licitaciji za 43,6 miliona dinara imovinu Grafičko-izdavačkog preduzeća "Nova Jugoslavija" iz Vranja.
Firma Momirovićeve porodice kupila oronule objekte u stečaju, vrednost isključivo lokacijska
Foto: 021.rs

Mona se na licitaciji pojavila kao jedini ponuđač za kupovinu imovine štamparije koja je u stečaju od 2010. godine, objavio je N1.

Prodato je 14 objekata grafičke industrije, među koijima su dva magacina, kotlarnica, portirnica i pomoćna zgrada toaleta, ukupne površine oko 2.300 kvadrata.

Kao je za N1 kazao poverenik stečajnog upravnika Branislav Milosavljević, u pitanju su prazni i oronuli objekti, u kojima odavno nema mašina, a plac je zarastao u korov.

On je istakao da ova imovina ima isključivo lokacijsku vrednost, ukoliko se svi objekti sruše i na njihovom mestu grade novi.
 
Milosavljević je rekao da ne zna šta će novi vlasnik graditi, ali napominje da lokacija nije previše atraktivna jer se nalazi pored pijace i nema adekvatan prilaz. 
Zbog toga se, kako je dodao, ranije odustalo od planova da na tom mestu nikne maloprodajni objekat jednog velikog trgovinskog lanca.
  • Jojks

    02.08.2023 17:24
    Jojks
    Ovo je tek početak novog zakona….videcete za par mjeseci sve Stranačka SNS elita pokupovace izgraditi i zaraditi ogromne novce! Ovakvi u EU bi odavno bili po Zatviirima pa vi sami zaključite zašto nejce u EU i deo novca izdvajaju za propagandu protiv!
  • zli

    02.08.2023 16:35
    on
    ... svaki zakon jedan plotun, a
    onda se provlači...
    tavat
  • Joca

    02.08.2023 15:28
    Jadan. Baš mi ga je žao. Smrtz.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija