Otkriveno u kom čipsu iz Srbije je nađena kancerogena materija, vanredna kontrola u fabrici

Poljoprivredna inspekcija izdala je nalog za vanrednu kontrolu pogona za proizvodnju čipsa sa ukusom paprike, za koji je otkriveno da sadrži kancerogenu materiju akrilamid.
Otkriveno u kom čipsu iz Srbije je nađena kancerogena materija, vanredna kontrola u fabrici
Foto: Pixabay

Evropska komisija je, na osnovu zvanične RASFF notifikacije, obelodanila da je na granici sa Hrvatskom u čipsu iz Srbije otkriven visok nivo akrilamida.

Kako saznaje N1, reč je o čipsu koji proizvodi "Chips Way" doo iz Čačka, konkretno rebrasti čips "Chips bits&bytes" u pakovanju od 150 grama. 
 
"Kontrola je u toku i nakon dobijanja rezultata analiza, objavićemo detaljnije informacije i mere koje će poljoprivredna inspekcija preduzeti", navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede.
Čips nije ušao na tržište Hrvatske jer je uništen.
  • Сеновић

    05.08.2023 10:08
    Ботеје
    Да ли је фабрика у нашем ,Србском власништву.
  • Da

    04.08.2023 20:25
    A zašto to nismo mi detektovali sami? Samo se blamiramo po svetu.
  • Razum

    04.08.2023 18:51
    Ako bi narod birao najzdraviji i najbolji cips na glasanju i ako bi bila dozvoljena proizvodnja samo tog cipsa a drugog zabranjena, svi bi se otrovali pre ili kasnije.
    Glasace je potrebno edukovati i dati im prave informacije. Svaki izbori bez toga su farsa a lako mogu postati i tragedija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.