Stojković: Mnogi su spremni da se radikalizuju protesti, moramo da vratimo stid u ovo društvo

Kopredsednica stranke Zajedno Biljana Stojković kaže da je osnovna poruka protesta "Srbija protiv nasilja" da se traži odgovornost, a uverena je da su mnogi spremni za njihovu radikalizaciju.
Stojković: Mnogi su spremni da se radikalizuju protesti, moramo da vratimo stid u ovo društvo
Foto: 021.rs

Ona je, u autorskom tekstu "Čarobne reči: stid i odgovornost, za koje vlast ne zna", navela i da ti protesti "ne smeju stati", te da se "borba mora pojačati", prenela je stranka Zajedno.

Kazala je da je "osnovni zadatak u procesu popravljanja države vraćanje osećanja stida u društvo", jer, kako je dodala, " stid je osnova za razvijanje individualne odgovornosti".

Ocenila je da se "naprednjačka vlast zasniva na kreiranju haosa i neprekidnih trusnih poremećaja", te da je "potpuno logična njihova tendencija da se kroz medije, javne ustanove i politiku promovišu nekultura, korupcija, nepoštovanje, nasilje... jednom rečju, brisanje stida".
 
"Osnovna poruka protesta 'Srbija protiv nasilja', srž svih zahteva koji su ispostavljeni vlastima, ubada u sam centar naših problema – traži se odgovornost", navela je ona.
 
Ukazala je da nije rekla bilo šta novo, ali možda je, kako je ukazala, "zgodno svesti stvari na njihovu suštinu".
 
"Napipali smo, i građani i opozicioni političari, šta jeste kancer sa metastazama koji nas jede, razara i poništava", dodala je Stojković.
 
Prema njenim rečima, sve ovo su razlozi zbog kojih protesti ne smeju stati.
 
"Ili se lečimo ili nestajemo. Beskompromisna borba je jedini put i naš društveni usud", smatra ona.
 
Kazala je i da je poruka i za građane i za opoziciju uključenu u organizaciju protesta takođe jasna i da je to, kako je ukazala, "borba se mora pojačati".

"Verujem da su mnogi spremni za radikalizaciju, za ulivanje veće snage i volje, za upornost i noći pod otvorenim nebom. Znam mnoge koji to definitivno jesu", navela je ona.

  • Šetnje

    18.08.2023 18:49
    Dok vi šetate, Beograd nestaje.
  • Х. М

    18.08.2023 10:23
    Х. М
    Подршка Народа је никада већа за Радикализацију! Само се чека када и како...?!!! Овакво стање у Србији је више неодрживо!!!
  • Кад

    18.08.2023 10:03
    почну
    Boba @
    Стид је део морала. Кад се људи стиде, то није због страха, већ због њиховог схватања морала, зато што су морални људи, и неће да раде нешто што је неморално. Кад је реч о страху, људи су се раније највише плашили Бога, и то је оне који нису баш били много морални, одвраћало да учине нешто што је неморално.
    Велики глумац Љуба Тадић је у једном интервју рекао да је целог живота памтио да им је професор веронауке пре Другог светског рата у гимназији говорио, пазите децо, све што радимо, Бог нас гледа. А онда је после рата укинут предмет веронаука и моралне поуке, и све је почело наопако.
    За данашњу Србију биће наде кад људи почну да осећају стид.
    Кад данашњи Срби почну

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija