Đokić (FHP): Kandić se predstavlja kao žrtva

Analitičar Fonda za humanitarno pravo (FHP) Bojan Đokić navodi da su tvitovi osnivačice tog fonda Nataše Kandić pokušaj da se problem objasni uz pomoć novca, kao i da se ona predstavi kao žrtva.
Đokić (FHP): Kandić se predstavlja kao žrtva
Foto: Medija centar Beograd

Kandić je prethodno, na društvenoj mreži Iks (nekadašnji Tviter), napisala da je ona cilj tužbe osmoro zaposlenih u FHP protiv tog fonda.

"Podnošenje tužbe protiv FHP-a je pokušaj da se sačuvaju plate koje je nekima od podnosilaca tužbe bivša direktorka povećala za 50 odsto, i da FHP krene s nekom drugom politikom prema prošlosti", navela je Kandić.
Đokić tvrdi da tužba za mobing nema veze sa zaradom, niti sa menjanjem istorijske prošlosti.
 
Dodaje da je istina da su podnosioci tužbe dva puta pokušavali da reše svoja prava unutar organizacije, ali da nije bilo uspešno.
 
"Prvi put, tokom januara i februara ove godine, izjašnjavanjem skoro 2/3 zaposlenih pred Upravnim odborom, a potom i majskim prijavama upućenim poslodavcu radi zaštite od zlostavljanja na radu protiv Nataše Kandić", naveo je.
 
On je ukazao da im je jedino preostalo da zaštitu zatraže na sudu, jer je organizacija nezakonito postupala po majskim prijavama i štitila osnivačicu.
 
"Organizacija se ruinira, a pritisak na tužioce i dalje zlostavljanje se pojačavaju. Neki tužioci su kažnjeni prebacivanjem na druge projekte", naveo je.
 
Đokić je ukazao i na to da se Evropska komisija koja finansira trogodišnji REKOM projekat u vrednosti od oko 960.000 evra još ne oglašava, kao i da nije uspeo da dobije pisani odgovor od njih da li oni kao finansijeri podržavaju mobing.
 
"Tako smo došli u paradoksalnu situaciju. Organizacija koja navodno brani ljudska prava ista krši unutar organizacije", stoji u saopštenju Đokića.
  • @Dusan

    19.08.2023 22:53
    Ko je hranio te "kučiće"?
  • Професор

    19.08.2023 16:35
    Шта више рећи осим Наташа Кандић и све вам је јасно. А најгоре је што само у вазалним државама попут Србије они уопште и постоје.
  • Dusan

    19.08.2023 15:37
    Pas
    Nahrani kuce da te ujede

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.