Pritvor za šestorac koji je krao automobile u EU i preprodavao ih u Srbiji

Viši sud u Beogradu je odredio pritvor do 30 danas šestorici osumjičenih za krađu automobila iz država Evropske unije i njihovu preprodaju u Srbiji.
Pritvor za šestorac koji je krao automobile u EU i preprodavao ih u Srbiji
Foto: Pixabay

U saopštenju tog suda piše da je sudija za prethodni postupak doneo rešenje kojim je prema okrivljenima G.T, Ž.Č, A.K, D.Č, M. S. i D.S. odredio pritvor, koji može trajati najduže 30 dana.

Ministrastvo unutrašnjih poslova Srbije je u 18. avgusta saopštilo da je na teritoriji Kraljeva i Loznice uhapšeno sedam osoba, zbog sumnje da su članovi kriminalne grupe koja je krala automobile u zemljama EU i prodavala ih u Srbiji.
Terete se za udruživanje radi vršenja krivičnih dela, prevaru, pranje novca, falsifikovanje isprave i prikrivanje, navodi se u saopštenju MUP-a.
 
Viši sud je saopštio i da je pritvor svoj šestorici određen kako ne bi mogli da ometaju postupak uticanjem na svedoke i usled okolnosti koje ukazuju da će ponoviti krivično delo.
 
Protiv tog rešenja dozvoljena je žalba u roku od tri dana od njegovog prijema, dodaje se u saopštenju.
  • Realan

    23.08.2023 06:25
    Mislim se
    A kako su usli u Srbiju na tockovima....?....To je pitanje svih pitanja...
  • banens

    19.08.2023 20:03
    @Cluffas
    Mesas babe u zabe. Ovde je problem sto su ljudi koji su kupili ta kola ,a nisu znali ostali bez novca i bez kola,a to što su oštećena osiguranja eu to neka se brinu oni...
  • Cluffas

    19.08.2023 17:25
    Neke clanice EU su bombardovale Srbiju i napravile ogromnu stetu. Nikada nisu odgovarali..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija