VIDEO Željko Mitrović kao Frenk Sinatra: Zabrane REM-a se ne odnose samo na Ludog Žeksa

Vlasnik televizije Pink Željko Mitrović poručio je predsednici Saveta REM-a Oliveri Zekić i ovom kontrolnom organu da ga "zabrane samo inspirišu", komentarišući da je REM "zabranio AI satiru".
Kaže da se dogodio "civilizacijski presedan".
"Verujem da se ova zabrana ne odnosi samo na satiru ludog Žeksa već i na potencijalnu AI satiru Stevana Sremca, Branislava Nušića i ostalih ljudi slobodnog duha, koji svakako, u različitim epohama, preplašiše i prestraviše mnoge! Ali nema veze, toliko toga imam u planu, da me zabrane samo inspirišu!", kaže Mitrović na društvenoj mreži X (nekadašnji Tviter).
Mitrović tvrdi da je "razvio tehnologiju koja će svetu biti poznata tek za tri do šest meseci", te da je "jedan od svetskih lidera" u razvoju televizijske i video AI revolucije.
 
"Zato ako ste se preplašili svi zajedno, šibnite me na mesec, kao u ovoj pesmi, pa da možete lepo da se opustite u ambijentu inkvizicije i srednjeg veka, jer je tako svakako bolje za nas koji definitivno ne pripadamo ovoj sumornoj i represivnoj epohi", navodi vlasnik Pinka.
 
On je, uz svoje mišljenje, objavio AI generisan snimak u kojem peva pesmu "Fly me to the Moon" Frenka Sinatre.
 
 
Podsetimo, Pink je u informativnom programu emitovao AI generisane izjave lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa i potpredsednice stranke Marinike Tepić, bez ikakvih naznaka da nisu prave izjave. Oni su najavili tužbe.

Potom je Mitrović objavio i falsifikovanu izjavu narodnog poslanika Aleksandra Jovanovića Ćute.

  • Ma

    23.08.2023 06:37
    nije žeksic, to se baaš vidi da si ti original genijalac i strefila te nemila njihova sudbina. E sad, nije da se baš desio "civilizacijski presedan" kod nas, samo smo produbili temu uloga "gospodja ministarki", "sreskih špijuna" , " ožalošcenih porodica" itd. Jedino eto kad bi barem mogao da najzad izadješ iz puberteta...
  • Dok

    22.08.2023 20:05
    Dok
    je pod zaštitom Ambasadora SAD niko mu ništa nemoze! To traje već skoro dve Decenije!
  • Milanče

    22.08.2023 18:27
    ništa
    Nemam ništa protiv Pinka ali protiv pojavljivanja Žeksa svako malo u Nacionalnom dnevniku, malo malo komentari kako je pametan i domišljat, Pa sad ovo sa veštačkom inteligencijom......Aman, pretera ga Žeks i to baš mnogo. A da ne pričam o PCRD ili već kako se zove fitma što pravi dronove. Ja da imam svoju sitnosopstveničku televiziju, trudio bi se da se ne bavim svojom reklamom i trudio bi se da malo povećam kulturu u Srbiji a ne suprotno. Sjaši malo Žeks.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.