Savez ekoloških organizacija u subotu blokira Gazelu na osam sati

Savez ekoloških organizacija Srbije organizovaće blokadu Gazele u subotu, 26. avgusta od 14 do 22 sata, u znak protesta protiv Zakona o planiranju i izgradnji.
Kako je potvrdio za Danas Zlatko Kokanović iz udruženja "Ne damo Jadar", jedne od organizacija osnivača SEOS, poziv je upućen svim građanima, organizacijama i stankama jer se Zakon o planiranju i izgradnji odnosi na sve u Srbiji.
"Prema dosadašnjem zakonu, niko nije mogao da uđe u privatnu imovinu i da uradi bilo kakve infrastrukturne radove, a sada će moći kompletnu infrastrukturu bez saglasnosti vlasnika imovine. Mogu sve da urede i samo obaveste vlasnika i odrede mu naknadu, koliku smatraju da treba. Zato se to tiče svih nas i zato treba da se okupimo", poručuje Kokanović.
Naveo je da očekuje da im se pridruže građani, jer je Zakon o dopunama i izmenama Zakona o planiranju i izgradnji usvojen i stupio je snagu, zbog čega je SEOS podneo Ustavnom sudu zahtev za ocenu ustavnosti.
 
"Rio Tinto i druge kompanije ubrzano rade na svojim projektima, dok Narodna inicijativa o zabrani istraživanja, eksploatacije i prerade litijuma, bora i pratećih metala nije stavljena na dnevni red Skupštine, što je bezočno kršenje Ustava i ljudskih prava. Obični ljudi neće to nemo da gledaju, da im se otima zemlja", kaže Kokanović.
  • Srđan

    24.08.2023 10:29
    I to da vidimo
    Neka su oni usvojili. Neka probaju da otimaju na taj način. Zaigrali su se previše.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.