Dačić do kraja godine putuje u Rusiju

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da će "morati da ode u Rusiju", kao koopredsednik Mešovitog komiteta za saradnju.
Kako je rekao, u Moskvi će se sastati sa ruskim kolegom Sergejem Lavrovim. Dogovor sa ruskom stranom je da se odgovarajući datum nađe do kraja godine.
"Mi nećemo da govorimo ni o čemu drugom osim o našim bilateralnim odnosima i onim što se tiče mešovitog Komiteta i naravno da ću se sastati sa svojim kolegom Sergejem Lavrovim. Kad može (ministar spoljih poslova Mađarske Peter) Sijarto da ide u Moskvu što ne bismo mogli mi", rekao je Dačić gostujući na televiziji Hepi.
Rekao je i da će naredne nedelje Srbija pristupiti organizaciji ASEAN, a potom sledi zasedanje Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kojem će državnu delegaciju predvoditi predsednik Srbije.
 
Objašnjavajući posetu Moskvi, Dačić je rekao da bivši šef diplomatije Nikola Selaković nije zbog izbora stigao da ode u tu posetu.
 
Dačić je objasnio da Srbija svakodnevno donosi i razmatra odluke koje se tiču spoljne politike.
 
"Da li ćemo se pridružiti određenim merama i stavovima, kako ćemo glasati u Ujedinjenim nacijama, Organizaciji za evropsku bezbednost i saradnju, Savetu Evrope. Mi pažljivo pristupamo svemu sa željom da ne izgubimo nijednog starog prijatelja, da dobijemo nekog novog ili barem da ne dobijemo novog neprijatelja", rekao je Dačić.
  • Temerinac

    28.08.2023 17:29
    Naravno, trebalo je i ranije. Ne mogu da verujem da kada svi vide koliko je BRICS jak, i jača još više, da Srbija u zadnje vreme počela da kvari svoj položaj koji ima sa Kinom i Rusijom. 100 god Srbija sa Kinom fantastične odnose, počeli su Kinezi da nas obožavaju, i onda ove godine nekako Srbija počela da zahlađuje te odnose u trenutku kada je Kina sa BDP 34 triliona $ postala vodeća država u svetu ? To je vrh budalaštine i najveći propust u istoriji ako se napravi baš sada. Ima da se leti i u Kinu i u Rusiju sa sve prigodnim poklonima i osmehom ako naši političari i malo pameti imaju.
  • Jevto

    28.08.2023 13:00
    TREBA
    Ništa normalnije u ovom izvrnutom svetu nema od dobrih odnosa Rusije i Srbije. To ne treba da bude uopšte pod upitnikom.
  • Joca

    28.08.2023 12:59
    Nemojte se radovati, vratiće se. Na nesreću.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija