Đukanović: Notorna laž da sam Milenkoviću nudio 100.000 evra, nisam ga nikad video

Advokat Vladimir Đukanović izjavio je danas da se nikada nije sreo s inspektorom Slobodanom Milenkovićem.
Đukanović: Notorna laž da sam Milenkoviću nudio 100.000 evra, nisam ga nikad video
Foto: Medija centar Beograd
Dodao je da je notorna laž da je inspektoru nudio mito kako bi se zataškao "slučaj Jovanjica".
Đukanović je, povodom teksta najavljenog na naslovnoj strani najnovijeg izdanja nedeljnika NIN gde se navodi da su on i suvlasnik ugašenog tabloida "Objektiv" Aleksandar Papić nudili Milenkoviću 100.000 evra da zataška "slučaj Jovanjica", rekao agenciji Beta da je "šokiran" što je NIN napravio naslovnu stranu pozivajući se na službenu belešku.
"Šokiran sam što je nekada renomirani nedeljnik napravio naslovnu stranu pozivajući se na službenu belešku od pre godinu i po dana. Radi se o službenoj belešci koju je dao dotični Milenković (inspektor Slobodan) da bi se vadio iz nekog krivičnog postupka koji je pokrenut protiv njega pred Višim tužilaštvom. On je pokušao sebe da izvuče tako što je sve slagao", rekao je Đukanović. 
 
On tvrdi da nikada nije video Milenkovića, osim u medijima, i da s njim nikada nije razgovarao. 
 
"Ovo je jedna notorna laž koja ukazuje na to do koje granice su kreatori skandalozne i sramne afere, kao što je 'Jovanjica', spremni da idu u svojoj prljavštini i bestidnom ponašanju kako bi sebe izvukli. Jasno je da se radi o kampanji kako bi se izvršio pritisak na odbranu i kriminalizovala država. Suštinski, najveći kriminalci su upravo oni koji ovakve stvari izbacuju u javnost", ocenio je advokat. 
 
U tekstu koji će nedeljnik NIN objaviti u sutrašnjem izdanju piše da je nedavno smenjenom načelniku Četvrtog odeljenja za borbu protiv droga Policijske uprave Beograd Slobodanu Milenkoviću nuđen novac i napredak u karijeri ako pristane na dogovor kako da postupa u predmetu "Jovnjica", ali je on to dobio jer ga ne zanima da govori neistine, o čemu je sačinio službenu belešku. 
 
Kako je navedeno, NIN je imao uvid u tu službenu belešku u kojoj Milenković navodi da su mu advokat Predraga Koluvije, provoptuženog u "slučaju Jovanjica", Vladimir Đukanović i vlasnik tebloida "Objektiv" Aleksandar Papić preko posrednika poslali poruku da navodno pregovaraju u ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića. 
"Dana 21. juna 2022. godine oko 18-19 časova, kontaktiran sam od strane poznaničke veze koja mi je putem poruka, preko aplikacije 'Singnal', rekla da treba da se vidimo da mi nešto prenese uživo. Oko 21 čas, našli smo se u blizini Novopazarske ulice u opštini Vračar", napisao je Milenković u službenoj belešci, koji je pre četri godine otkrio plantažu marihuane "Jovanjica". 
 
Kako je naveo, "tom prilikom ista mi je rekla kako su je Aleksandar Papić, bivši najbiliži saradnik ministra Nebojše Stefanovića i advokat Đukanović, inače advokat u postupku ’Jovanjica’, poslali da popriča sa mnom, tačnije da su spremni da sve da urade u vezi sa napretkon u mojoj karijeri, da će mi dati 100.000 evra samo da se nađem s njima i da se dogovorimo kako dalje da postupamo u predmetu 'Jovanjica', kao i da svu odgovornost svalim na ministra odbrane Nebojšu Stefanovića", prenosi NIN.
 
On je objasnio šta se dalje dešavalo i da je odbio ponudu. 
 
"Tom prilikom sam joj rekao da sam ja načelnik Odeljenja za borbu protiv droga i da mene ne zanimaju nikakvi pregovori i da pogotovo me ne zanima da govorim neistine po bilo kom osnovu", napisao je Milenković.
  • Podbarac Original

    07.09.2023 09:19
    Opet muljas
    NIN je i dalje renomiran casopis a tebi ne verujem nijednu rec,imam dobrih razloga za to.Cim ceo vrh drzave zdusno brani plantazu marihuane ocigledno da nesto muljate,kod nas se hapse ljudi sa 2-3 grama a vama je tona nista,ti si pravnim pa bi trebao da znas zakone.
  • Milana

    07.09.2023 08:25
    @Patak
    "тексту пише да се састао са женском особом"
    U tekstu piše "osobom", ne spominjući pol.
    Hajde ponovo u osnovnu, da se opismeniš.
  • Ns

    07.09.2023 07:09
    huj
    Ako i posle ovoga ovaj narod izabere sns, treba nas izolovati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.