Kod polovine ukradenih automobila, vlasnik ostavio ključ u bravi

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije (MUP) saopštilo je danas da je za osam meseci 2023. godine na teritoriji Policijske uprave za grad Beograd ukradeno 116 vozila.
Kod polovine ukradenih automobila, vlasnik ostavio ključ u bravi
Foto: Pixabay
To je za oko 28 odsto manje u odnosu na isti period prethodne godine.
U istom periodu ove godine, čak 61 vozilo ukradeno je jer je vlasnik ostavio ključ u bravi, dakle više od polovine od ukupnog broja ukradenih vozila nije bilo obezbeđeno.
Zato je MUP apelovao na građane da ne ostavljaju neobezbeđena vozila sa ključem u kontakt bravi, jer izvršioci krivičnih dela koriste njihovu nepažnju i odvoze ih.
 
"Upozoravamo da je više od polovine od ukupnog broja vozila ukradenih u Beogradu od početka godine, ukradeno na ovaj način", navodi se u saopštenju.
 
Takođe, policija apeluje na građane da u skladu sa svojim mogućnostima obezbede motorna vozila mehaničkom ili elektronskom zaštitom, dodaje se u saopštenju.
  • Mile

    14.09.2023 19:33
    Nek se pokriju po glavi
    Mi sad treba da verujemo u tu pricu, kako ih nije sramota da uopste iznose podatke po tom pitanju kad je javnosti poznato kako sve funkcionise.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija