Šabić: Četiri godine od hapšenja uzbunjivača u Krušiku - dokaz da je sistem urušen

Četiri godine od hapšenja Aleksandra Obradovića, njegov slučaj je potvrda inferiornosti i urušavanja sistema.
Tako je ocenio predsednik Civilnog odbora za zaštitu branitelja ljudskih prava i uzbunjivača Rodoljub Šabić.
On je u pisanoj izjavi, povodom četvrte godišnice hapšenja uzbunjivača iz fabrike namenske industrije Krušik, ukazao da taj slučaj ilustruje urušavanje pravosudnog sistema, naročito tužilaštva.
Šabić podseća da je Obradović uhapšen na "spektakularan način, kao da je opasan zločinac ili vođa neke velike kriminalne organizacije", što je asociralo, ne samo na to da je u pitanju pritisak na njega "nego i preteće upozorenje svim eventualnim budućim uzbunjivačima".
 
"Obradović se nije krio, nije bežao, priznao je da je dokumente prikupljao, ali isključivo za to da bi nadležne i javnost upozorio na nezakonitosti i ugrožavanje javnog interesa u fabrici Krušik", naveo je Šabić.
 
Prema njegovim rečima, Obradović je posle pritiska javnosti pušten da se brani sa slobode, ali je suspendovan na poslu i primanja su mu svedena na trećinu plate, pa je zbog toga na rubu egzistencije.
 
Obradović, radnik valjevskog "Krušika", uhapšen je 18. septembra 2019. godine. On je pre toga, po sopstvenom priznanju, dostavio informacije da su ključne poslovne odluke u fabrikama domaće vojne industrije preuzeli trgovci oružjem, koji su kupovinom namenskih proizvoda po fabričkim cenama, često bez uplate avansa, ispumpavali novac iz domaće vojne industrije.
 
Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal je 20. septembra 2019. pokrenulo istragu protiv Obradovića, zbog, kako je mesec dana kasnije saopšteno, sumnje da je odavao poslovnu tajnu.
  • Ako

    19.09.2023 10:32
    je Ustav temelj države e pa mi smo uspešno razvalili i temelje, a ne samo urušili sistem koji je fakat bio sazdan od zabluda, melodrame, skorojevickog snovidjenja tzv vodje partijske vlasti, pohlepe, kriminala, ucena, progona i korupcije na svim nivoima.
  • Ђока кувар

    19.09.2023 09:30
    Кога Родољуб одбрани ? радник ради по закону о раду дужност му да пријави не безбедан и по здравље опасан рад ,е онда следи отказ и вуцарања по суду или премештај на нижа радна места уз шиканирања и мобинге,ко написа и усвоји закон о раду треба и да брани узбуњивача како га назваше али инспекција рада се ништа не пита и нема никаква овлашћења против партијских кумова- директора а у сваком граду градоначелник је закон о раду па кум- директор,адвокати и што знају не знају ,нека уведу суд за радне односе где се судија разуме у тематику и где ће вас заступати адвокат лиценциран за радне односе овако ни адвоката ни судије а Родољуб дрвени адвокат

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.