Lidl povukao kukuruzno brašno zbog povišenog aflatoksina, kupci mogu da ga vrate širom Srbije

Lidl Srbija povukao je kukuruzno brašno, proizvođača DPS KLAS GROUP DOO pod nazivom "S ljubavlju domaće Kukuruzno brašno belo 500g", jer su u njemu otkriveni mikotoksini (aflatoksin).
Lidl povukao kukuruzno brašno zbog povišenog aflatoksina, kupci mogu da ga vrate širom Srbije
Foto: Pixabay
U slučaju konzumiranja tokom dužeg vremenskog perioda mogu imati štetne uticaje.
 
Kako kompanija navodi na sajtu, potrošači koji su kupili ovaj proizvod sa rokom upotrebe 01.04.2024, mogu da ga vrate u bilo koju Lidl prodavnicu.
Povrat novca će biti izvršen i bez dostavljenog računa.
"Obaveštenje se odnosi isključivo na proizvod "S ljubavlju domaće Kukuruzno brašno belo 500g" sa rokom upotrebe 01.04.2024. od proizvođača DPS KLAS GROUP DOO, ostali rokovi upotrebe ovog proizvoda nisu ugroženi. Obaveštenje se ne odnosi na druge proizvode od proizvođača DPS KLAS GROUP DOO koji se prodaju u Lidl Srbija, kao ni na proizvode od drugih proizvođača", navode iz ove kompanije.
  • Daca

    25.09.2023 21:41
    Djubre
    Lidl non stop nesto povlaci zbog neispravnosti to je dokaz da ova radnja prodaje djubre od hrane a vi samo kupujte ono kao nemacki kvalitet
  • Velika opasnost

    24.09.2023 16:49
    Izuzetno opasno
    Čitam komentare i ovde i na društvenim mrežama, o ovoj temi. Svašta ljudi pišu. Kao i po običaju naš narod se u sve razume. Bilo bi dobro da pročitate malo prave stručne literauture. Ukratko, aflatoksini su u prvoj grupi po kancerogenosti. U Srbiji se klima menja, i problem sa aflatoksina traje već 10 godina. Država nažalost nije uradila ništa. Povećan je pravilnik za mleko i kukuruz za životinje još pre 10 godina. Ako vam je stalo do vas i vaših najbližih pre svega izbegavajte naše mleko i mlečne proizvode, OVO POGOTOVO VAŽI ZA DECU. Nisam strani plaćenik niti trgovac...ponavljam pročitajte malo stručne literature pa sami odlučite.
  • Boško

    24.09.2023 12:10
    Otpad država
    Mi smo država za otpad. Kada se kod nas odlaže atomski otpad, zašto ne bi i prehrambeni, koji još može i da se unovči. Ima tu i naše krivice, sve što je strano, za nas je najbolje, pa potrčimo da kupujemo. Ja iskreno nikad nisam voleo te mega markete, pogotovo strane. Više volim ono staro-u piljaru kod komšije na ćoše. A svako neka radi kako misli da je najbolje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija