VIDEO: "Bio je pravi mali rat" - blokiran put ka selu na Kosovu gde je ubijen policajac

Jedan policajac Kosovske policije je ubijen, a drugi je ranjen, u pucnjavi koja se dogodila na ulazu u selo Banjska, na severu Kosova.

Vatra i detonacije su trajali više sati, a prema svedočenju meštana, utihnulo je sve oko 7 časova jutros. Meštani Banjske su uplašeni i opisuju da se noćas vodio "pravi mali rat", piše portal Kossev.info.

Portal piše i da albanski mediji objavljuju da se napadači kriju u manastiru Banjska, ali crkveni izvori navode da su tu turisti iz Novog Sada.

Meštani Banjske su uplašeni i zabrinuti. Stanovnike ovog malog mesta upravo su pucnjava i detonacije probudili.
 
Nekoliko meštana je opisalo gotovo identičnu situaciju. Prva pucnjava se čula jutros oko pola tri, a potom su usledile detonacije već oko četiri ujutru. 
 
 
Pucnjava je, kako su naveli, trajala nekoliko sati, uveliko po svitanju.
 
"Pravi mali rat. Red rafala, pa utihne, puškaranje. Detonacije", opisuje jedna od meštanki ovog sela.
Ona situaciju opisuje kao "potpuno čudnu", ništa nalik na prethodne. Kao primer navodi i upadljivo sporo prolaženje manjeg konvoja oklopnih vozila kosovsvke policije u selu, u jednom od intervala kada je vatra utihnula. Videla je i najmanje jedno EULEX-ovo vozilo. KFOR nije videla.
 
Upadljivo je da se meštani plaše i da međusobno komuniciraju. Osim što su zatvoreni u svoje kuće, i na ulicama se ne odvija saobraćaj, preneli su i da se plaše da i telefonom uzajamno razgovaraju, zbog navodnog prisluškivanja veza, ali jesu potvrdili da se pronose glasine o navodno uniformisanim licima sa jedne strane, a sa druge jačim snagama kosovskih specijalaca koji su koncentrisani posebno kod Balabana.
  • w/e

    24.09.2023 12:57
    @corak
    Snajper ne zna ni noz da drzi a kamol pusku. Opste je poznata scena kada je pokusao da nozem ubode pokojnog Markusa, pa je isti taj noz zavrsio u njemu.
  • Dragan Dakic

    24.09.2023 12:32
    Peta o petu ce da udara..
    Kad se vojska na Kosovo vrati..!
  • Kale

    24.09.2023 11:56
    Aca se uspavao kod Grenela , nema ga da nam se obrati

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.