Vernici iz Novog Sada u središtu pucnjave na Kosovu: Uplašeni, ne mogu da nastave put

U selu Banjska, gde je sinoć ubijen jedan kosovski policajac, a još jedan ranjen, nalazi se oko pedesetak turista iz Novog Sada koji se nalaze u manastiru, piše Kossev.info.

Portal Kossev.info prenosi da nekolicina kosovskih medija od jutros objavljuje slike manastira Banjska, uz ponavljanje informacije da se napadači navodno "kriju u ovom verskom objektu". 

Oni podsećaju na ubistvo specijalca Envera Zumberija na Severu 2011. godine, objavljujući fotografije i puna imena sada ubijenog i drugog povređenog policajca.

Međutim, crkveni izvori za Kossev.info negiraju ove navode, naglašavajući da se u manastiru Banjska zatekla grupa od 50 vernika iz Novog Sada sa svojim sveštenikom.
 
Kako se navodi, njih je probudila pucnjava, uplašeni su i ne mogu da nastave put.
 
"Nikakvih napadača, niti ima, niti ih je bilo. Juče je u manastir pristigla grupa od pedesetak vernika iz Novog Sada sa sveštenikom svojim. Još su tamo, blokirano sve pa ne mogu da napuste da napuste manastir, preplašeni su. Njih su oko jutros oko dva probudile jake detonacije, bilo je mnogo pucnjave sa okolnih brda, sve se treslo", kaže izvor Kossev.info.
 
Zasad nema zvaničnih informacija o tačnom broj turista u manastiru, ali ni direktnog svedočenja nekoga od njih.
 
Prema nezvaničnim informacijama prelazi su blokirani, a blokirani su i putevi ka Banjskoj, u šta se ekipa Kossev.info uverila na terenu.
Podsetimo, u sinoćnjoj pucnjavi poginuo je policajac, a još jedan je ranjen. Aljbin Kurti okarakterisao je napad kao teroristički čin, optužujući za to Srbiju, odnosno "srpske kriminalne bande".
 
Srpski zvaničnici se još nisu oglasili.

Komentari 27

  • Neks

    24.09.2023 19:25
    Mir
    Ovo ce se sve cesce desavati ,niko ne moze zauvek nekome da otme teritoriju.
  • Starosdjanin

    24.09.2023 16:00
    Nikad vise ni u Beograd a kamoli na Kosovo.
  • Slobodan Novosađanin

    24.09.2023 14:37
    Ono što mi para uši je "da se sa okolnih brda puca" na koga ako im iz manastira nije uzvraćena vatra? Ko je tu da teškim naoružanjem? Ko je kriv za eskalaciju sukoba?
    Mnogo stvari nije baš jasno u svom tom haosu.
    Ljudima koji su zatečeni u manastiru želim da što pre stignu na sigurno i bezbedno se vrate svojim porodicama .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti