Orlić predstavnicima Saveta Evrope: Imamo više slobode i demokratije nego ikada pre

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić obavestio je izvestioca Monitoring komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) Aksela Šefera "o sveukupnom napretku u brojnim oblastima".
Orlić predstavnicima Saveta Evrope: Imamo više slobode i demokratije nego ikada pre
Foto: Beta/AP

"Posebno u oblasti demokratskih standarda, vladavine prava, ljudskih i manjinskih prava u Srbiji", naveo je Orlić i podsetio na reformu pravosuđa, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

"Relevantne ocene Evropske unije (EU) u poglavljima 23 i 24, koja se upravo bave pitanjima fundamentalnih prava i borbe protiv korupcije, kažu da je Srbija postigla napredak", rekao je Orlić.
Naglasio je da isto važi i po pitanju bezbednosti novinara, rada parlamenta, kao i ispunjavanju preporuka ODIHR i drugih predloga političkih stranaka kroz međupartijski dijalog, navedeno je u saopštenju.
 
"Sve ovo jesu oblasti u kojima smo postigli napredak, omogućili više slobode i demokratije nego ikada pre", rekao je Orlić.
 
Izvestilac Šefer, zajedno sa predstavnicima Sekretarijata PSSE, boravi u monitoring misiji i sastaće se sa delegacijom Skupštine Srbije u PSSE, kao i sa poslaničkim grupama i članovima Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo.
  • zztop

    03.10.2023 17:14
    Orliću jeftina ti ta demokratija ko i parizer ...
  • Lošmi

    03.10.2023 13:46
    Parlament
    To si pokazao na svakoj sednici parlamenta. Vide oni to isto kao i mi.
  • Dejan

    03.10.2023 07:57
    Bananaland
    Imate slobodu i odresenje ruke kao nikada pre da otimate i pljackate Srbiju sve dogod ispunjavate sve zahteve EU i Stejt Departmenta i dok predajete resurse zemlje u ruke stranaca i budete kooperativni. Bas njih na Zapadu briga sto rasturate zemlju i sta radite na unutrasnjem planu narodu, jer to oni sve i rade Srbima preko Vas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija