Organizatori protesta traže hitnu skupštinsku sednicu o odgovornosti Vučića za Banjsku

Organizatori protesta "Srbija protiv nasilja", danas su zatražili da se održi skupštinsko zasedanje na kojem bi se utvrdila odgovornost predsednika Aleksandara Vučića za napad u Banjskoj.
"Zahtevamo da prva tačka dnevnog reda bude izveštaj Vučića o bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji sa posebnim osvrtom na događaje u Banjskoj. Drugi zahtev je da se formira Anketni odbor radi utvrđivanja okolnosti, činjenica i odgovornosti u vezi dešavanja na severu Kosova i Metohije i posebno da se rasvetli uloga Milana Radoičića u tim događajima", rekao je poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević, na konferenciji za novinare ove grupe poslanika u holu Skupštine Srbije.
Na pitanje o saradnji sa desnom opozicijom, on je rekao da će sa ovim zahtevom izaći i pred ostale poslanike.
On je naveo da je Vučić doveo zemlju u opasnost da joj ponovo uvedu sankcije i naglasio da su Srbi na Kosovo izloženi "ogoljenom nasilju Aljina Kurtija", navodeći da su Vučić i Kurti "zauzeti samo borbom za politički rejting".
 
"Vučić može da izađe pred građane kao Stipe Mesić, ako ovako nastavi, i kaže - 'moj posao je završen, ova država više ne postoji'. Mi smo odlučili da se tome suprotstavimo i kažemo da ne pristajemo da se o tome ćuti, već tražimo da se raspravlja u Skupštini", naglasio je Milivojević.
 
U obraćanju ovih poslanika je za petak najavljen protest "Srbija protiv nasilja", u Novom Sadu, sa početkom u 18 sati na Pozorišnom trgu, i u subotu, sa početkom u isto vreme, ispred Skupštine Srbije, u Beogradu.
Lider Ekološkog ustanka, poslanik Aleksandar Jovanović - Ćuta, izjavio je da Srbiju vode bivši radikali koji su je vodili devedesetih godina, pa se "nad Kosovom nadvila sudbina Srba iz Krajine".
 
"Sever Kosova je koncentracioni logor koji kontrolišu Kurti, Vučić i međunarodna zajednica koja je odgovorna za to stanje... Vučić mora da dođe u Skupštinu i da kaže šta se desilo u Banjskoj, a ne da se pravi blesav, prvi put imamo Vučića koji se pravi da nešto ne zna", rekao je Jovanović.
 
On je rekao da je siguran da će se razgovarati sa "kolegama koji su politički desno" i da će sesti za isti sto, jer im je isti cilj - da izvedu Vučića pred poslanike i da kaže šta se desilo.
 
"U interesu nam je da se menja ova vlast, a ne da između sebe raspravljamo ko je levo ili desno. Ako smo iskreni da nam je jedini cilj smena ovog krimilalnog režima, mi ćemo naći zajednički jezik", rekao je Jovanović, navodeći da će insistirati da se nađe način da se održi ta skupštinska sednica.
 
Šefica poslaničkog kluba "Pravac Evropa" Marinika Tepić je izjavila da je naoružanje grupe Srba, prikazano posle sukoba u kod Banjske, po mišljenju vojnih analtičara moglo biti isključivo iz vojnih ili policijskih skladišta.
  • Nikola

    06.10.2023 19:48
    Pa lepoje objasnio. Prvo, ubijeni su snajperima, sutra dan je rekao da su srbi ubijeni iz blzine. Onda je lepo objasnio da su se branili i da su heroji a sutradan uhapsili Radoicica za "ugrozavanje zivota ljudi i za organizaciju kriminalne grupe". Sta vam jos nije jasno? 2+2=5!
    Sami izvedite zakljucke: herojski organizovana kriminalna grupa od strane Radoicica i NN lica je pobijena snajperima iz blizine. I dan zalosti nije bio za njima nego za demokratijom i istinom u Srbiji.
    Nema sta vise da pitate coveka i da trazite da vam odgovara u Skupstini.
  • felix

    03.10.2023 13:47
    hehe
    Nikad opoziciji da dosadi ponižavanje u skupštini , oni uporni a i ja jedva čekam da im opet objasni koliko su nebitni , neznalice , a uz to su još bezobrazni !
  • zztop

    03.10.2023 13:19
    Pa sve je precednik objasnio kod hepimira marića u ćirilici ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.