VIDEO: Podneta krivična prijava protiv jutjubera zbog držanja mladunčeta lava

Višem javnom tužilaštvu u Beogradu podneta je krivična prijava protiv jutjubera Stefana Jankovića, poznatijeg kao Janko, zbog držanja mladunčeta lava.
VIDEO: Podneta krivična prijava protiv jutjubera zbog držanja mladunčeta lava
Foto: 021.rs
Kako je objavio pokret "Eko straža", ovim je prekršen Zakon o dobrobiti životinja.

On je, kako se vidi na snimku koji je objavljen pre godinu dana, u stanu držao mladunče lava.

Takozvani Janko, na Jutjubu ima više od milion pratilaca, a na TikToku skoro milion.
 
On je ranije na svojim profilima objavljivao i snimke sa drugim egzotičnim životinjama, kao što su piton i razne vrste majmuna.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eko Straža (@ekostraza)

 
Kako navodi pokret "Eko straža", ve je prisutniji trend kupovine egzotičnih životinja, pa je tako pre desetak dana pronađeno jedno zapušteno i napušteno mladunče lava. 
 
"Ne znamo kako je mladunče završilo napolju, ali sumnjamo da je unpitanju ilegalno nabavljeno mladunče u svrhi zabave (slično kao na objavljenom klipu) da bi posle bilo napušteno. Takođe pre desetak dana snimljen je berberski makaki kako luta krovovima Beograda, a još je u javnosti svež slučaj pantera koji luta apatinskom šumom", piše u objavi ovog pokreta.
Dodaje se da je ovaj trend poguban po životinje, ali i opasan po ljude. 
 
"Velike mačke su predatori i mogu ozbiljno povrediti ljude, često i sa fatalnim posledicama", ističe se u saopštenju ovog pokreta.
 
"Eko straža" zaključuje da ne postoji nijedan razlog da neko drži lava u kući, sem da "zadovolji svoj bolesni fetiš dokazivanja društvenog i finansijskog statusa i hvaljenja po društvenim mrežama".
  • Boki

    08.10.2023 18:13
    Kazna
    Dace Bog da on bude kaznjen, pravda je spora, ali dostizna!
  • Francuskinja

    05.10.2023 23:13
    Lavica
    Zatvoriti ovog necoveka Verujem da se zna za malu lavica, čija je ona žrtva? Dali neko nekog kažnjava, dobio bi ovaj tip doživotnu, samo da se pitam.
  • NB

    04.10.2023 20:09
    Pitanje
    Odakle stižu divlje životije,dali treba postaviti pitanje o radu carine?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.