Kažnjen 100.000 dinara zbog organizovanja blokada

Koordinator pokreta Tvrđava Nikola Krstić osuđen je pred Prekršajnim sudom u Smederevu i u obavezi da plati 100.000 dinara jer je organizovao blokade u decembru 2021, saopštio je taj pokret.
Kažnjen 100.000 dinara zbog organizovanja blokada
Foto: 021.rs (arhiva)
Iako je Prekršajni sud u Smederevu pre nekoliko meseci oslobodio Krstića smatrajući da nije odgovoran za organizovanje blokade smederevske Karađorđeve ulice 4. decembra 2021, Apelacioni sud u Beogradu je, nakon žalbe smederevske policije, poništio tu presudu i vratio na ponovno odlučivanje, navedeno je u saopštenju.
Pokret navodi da je, u ponovljenom procesu, Krstić osuđen, sa obavezom da plati 100.000 dinara, jer je organizovao blokade zajedno sa masovnim protestima u celoj zemlji, čime je prekršio Zakon o javnom okupljanju.
"Nakon ponavljanja izvođenja dokaza, niti smo pozvani da damo iskaz, niti je bilo ko od naših svedoka saslušan, niti su se desila neka nova saznanja, niti su izvedeni novi dokazi – jednostavno je presuda preinačena. Još smešnije zvuči činjenica da je u istovetnom procesu, za istu blokadu 7 dana kasnije (11. decembra 2021), Krstić pravosnažno oslobođen, pri identičnim okolnostima“, navodi se u saopštenju pokreta Tvrđava.
 
"Ovakvi pritisci nas samo dodatno motivišu da nastavimo sa svojim aktivizmom. Pravni tim Pokreta Tvrđava je podneo žalbu na ovu presudu, jer smatra da su prava koordinatora Tvrđave Nikole Krstića grubo narušena i da je ceo proces politički instruisan otpočetka, a naročito nakon preinačivanja presude“, dodaje se u saopštenju.
  • Mister No

    07.10.2023 22:55
    Samo jako
    Tako i treba ,osuditi blokadaše za terorizam i zatvoriti ,aha .
  • Drmr

    07.10.2023 20:58
    Strani sluga
    Naplatice on to od Engleza ili Nemaca a mozda i Amerikanaca
  • xqt

    07.10.2023 06:24
    NapreDNO kao i uvek
    Krstića osude, a radoičića puste iz pritvora. "Mudre" odluke reformisanog i nezavisnog novoKradikalskog pravosuđa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.