Za motocikle se porez neće morati plaćati za čitavu godinu

Za motocikle, motocikle sa bočnim sedištem i teške tricikle vlasnici ubuduće neće morati da plaćaju porez na upotrebu motornih vozila za čitavu godinu.
Za motocikle se porez neće morati plaćati za čitavu godinu
Foto: Pixabay

To je predviđeno dopunama Zakona o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara, koje je Vlada Srbije uputila na razmatranje parlamentu.

Kako se navodi, te vrste vozila moći će da se registruju na period kraći od jedne godine.
Porez na upotrebu motornih vozila plaćaće se u iznosu srazmernom broju meseci za koji se registracija vrši, u odnosu na propisani iznos poreza za period od jedne godine.
 
Taj zakon bi trebalo da bude u primeni od 1. marta 2024. godine. 
  • нс

    18.02.2024 23:20
    Регистрација
    Права се добијају само испред владе.Организовати скуп до испуњења 4-6 месеци регистрације.
    Зар није боље да већина региструје!
    Има ли паметних?
  • Jaa

    29.10.2023 10:51
    od ovog nema vajde, zalazem se vise od 15god da na jednu tablicu mogu voziti tri vozila, kao u evropi decenijama, platimo osigiranje za najskuplji i tehnicki za ostale i vozzi, Al samo vlasnik, ne rodbina i komsije, to bi bilo pravedno resenje i akciza na benzin niza, realno manje zagadjenja jer su guzve manje, pozzz
  • Tibor

    10.10.2023 17:50
    Periodična registracija
    Do sada, po trenutno važećem propisu,kraće od godinu dana, jedino je minimalno isplativo bilo reg. motor preko 1000ccm. Jer na motore velike kubikaže i snage si koliko-toliko osetio neko umanjenje premije osiguranja,pošto je za njih prilično velika premija za celu godinu. Imam motor od 1200ccm,i nekoliko godina unazad sam radio periodičnu reg. na 4 ili 5 meseci, gde sam imao uštedu cca 7-8 hiljada na svakoj reg. Jedva isplativo. Ako i porez podele na dužinu reg., tu će ušteda biti isplativa skoro svim kubikažama motora. A svakako, motore vozimo max 5-6 meseci. Bilo bi odlično da to i usvoje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.