Sloga: I zaposleni u socijalnoj zaštiti zaslužuju stalni radni odnos

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" - sindikat zdravstva i socijalne zaštite uputili su zahtev Vladi Srbije da i zaposleni u ustanovama socijalne zaštite zaslužuju stalni radni odnos.
Sloga: I zaposleni u socijalnoj zaštiti zaslužuju stalni radni odnos
Foto: Pixabay
Oni smatraju da i zaposleni u ustanovama socijalne zaštite treba da budu obuhvaćeni zaključkom od 31. avgusta 2023. godine, kojim će biti rešen radni status zaposlenih u zdravstvenom sistemu.
"Uloga ustanova socijalne zaštite u čitavom sistemu borbe protiv korona virusa nije bila zanemarljiva, tako da je korektno da i njima bude rešen radni status", izjavio je predsednik sindikata zdravstva i socijalne zaštite "Sloga" Predrag Đurić.
Đurić je ocenio da, iako je broj zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite znatno manji u odnosu na zdravstveni sistem, njihov doprinos i odgovornost, naročito kada se radi o radu sa posebnim kategorijama stanovništva, ne bi trebalo da budu zanemareni.
 
"Uključivanje ovih zaposlenih u zaključak Vlade ne bi značajno opteretilo budžet Srbije", zaključio je Đurić.
 
Vlada Srbije je ranije na predlog sindikata donela odluku da svi zdravstveni radnici i saradnici angažovani na određeno vreme tokom pandemije korona virusa budu primljeni u stalni radni odnos.
 
Prema zaključku od 31. avgusta 2023. godine, zdravstveni radnici koji su bili angažovani na određeno vreme, u toku pandemije, biće stalno zaposleni.
  • Nadja

    12.10.2023 15:59
    Ko je dobio za stalno
    U Šapcu niko od lekara i tehničara koji su angažovani u vreme korone,nije dobio rešenje za stalno. Jel živimo u istoj državi?
  • Petar

    08.10.2023 22:51
    Za Maricu
    Marice, ti si se izgubila u šumi...
  • Марица

    08.10.2023 16:09
    Ево сад сам шнајдерка шила шајкаче,али почели да донашају из Камбоџе јефтиније шајкаче ,па препродају као наше ,где да се запослим преко синдиката као медицинска сестра нико ме неће

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.