Podignuta optužnica za masakr u Mladenovcu: Optuženom preti 20 godina robije, više nije moguće

Više javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je danas optužnicu protiv U. B. zbog sumnje da je 4. maja u selima Malo Orašje i Dubona ubio devet, a ranio 12 osoba.
On se tereti za teško ubistvo za koje je zaprećena kazna zatvora 20 godina.
U. B. u vreme izvršenja zločina nije napunio 21 godinu i bio je mlađi punoletnik, zbog čega shodno odredbama Krivičnog zakonika njemu nije moguće izreći kaznu doživotnog zatvora, već kao maksimalnu kaznu od 20 godina. Tužilaštvo je predložilo sudu ovu kaznu.
On se tereti i za nedzovoljenu proizvodnju, držanje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmicu, kao i neovlašeno korišćenje tuđeg vozila.
 
Optužnicom obuhvaćeni i njegov otac, ujak i brat od ujaka.
 
Otac optuženog se tereti za nedozvoljeno držanje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija, kao i teško delo protiv opšte sigurnosti.
 
Ujak i brat od ujaka su optuženi za nedozvoljeno držanje oružja, jer su u kući i pomoćnoj prostoriji neovlašeno držali veću količinu oružja.
 
Tužilaštvo je tražilo da se otac optuženog iz Mladenovca osudi na 20 godina robije zbog oba krivična dela za koja se tereti. Za ujaka i brata od ujaka tužilaštvo je stavilo predlog da budu osuđeni na kazne zatvora u trajanju od po šest godina.
 
Tužilaštvo je u obimnoj i detaljnoj istrazi saslušalo čak 62 osobe - oštećenih, očevidaca, kao i porodica žrtava. Obavljeno je i oko 60 različitih veštačenja koji bi trebalo da nesumnjivo potvrde da je U. B. izvršio teška ubistva svojih komšija.
U. B. je 4. maja, u kasnim večernjim satima i u toku noći, na teritoriji Smedereva i Mladenovca, hicima iz automatskog oružja ubio osam, a ranio 12 osoba, a od povreda je jedan mladić naknadno preminuo. 
 
Prilikom pretresa osumnjičenog i prostorija koje je koristio pronađena je veća količina oružja i municije, dok je prilikom bekstva sa lica mesta osumnjičeni pretio ubistvom taksisti, te ga na takav način prinudio da ga odveze do sela na teritoriji Kragujevca, gde je osumnjičeni i pronađen u objektu koji je vlasništvo njegovog ujaka.
  • LoKaLnO TaNdRkAlO

    18.10.2023 17:27
    Samo
    Ubio je 9 osoba i ranio 12 iz to ce dobiti do 20 godina, a mozda i manje!!!
    Zbogom pameti...
    Trebalo bi da dobije minimalno 5 dozivotnih robija!
    Ovako ce da dobije 10 do 15 godina i verovatno ce biti pusten ranije zbog dobrog ponasanja i eto njega na slobodi za jedno 5 maksimalno 7 godina.
  • Tacka

    18.10.2023 16:29
    Cirkus
    A i u tom nazovi zatvoru ce da bilduje,jede,spava umesto da ga bace u neki rudnik ,bukvalno dana da ne vidi.Ovako bez obzira šta je manijak uradio ne smeju da krše ljudska prava,jer on i njemu slični imaju prava na dostojanstveno služenje kaznice koju ce lagano da podnesu i da izađu još opasniji.
  • @Neko

    18.10.2023 15:09
    Ni u jednoj jedinoj zemlji ne bi ni po kakvom pa ni kratkom postupku izmenili zakon do prvog suđenja. I to ne samo zato što se ne može suditi retroaktivno. Prestani lupetati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija