Sekretar MUP-a: Neprihvatljivo etiketiranje svih policajaca zbog pojedinaca koji su se ogrešili

Državni sekretar u MUP-u Željko Brkić reagovao je nakon teksta koji je objavljen u nedeljniku NIN (Policija kao partijska služba - progon profesionalaca i zaštita kriminalaca).
Sekretar MUP-a: Neprihvatljivo etiketiranje svih policajaca zbog pojedinaca koji su se ogrešili
Foto: 021.rs
On je ocenio da se radi o pokušaju "da se po svaku cenu diskredituje i omalovaži Ministarstvo unutrašnjih poslova".
"To je ujedno i bespoštedni napad na ugled svih časnih policajaca, koji hrabro, pošteno i profesionalno obavljaju svoj posao, služeći svom narodu i svojoj državi", ocenio je Brkić.
Kako navodi, dolaskom Bratislava Gašića na mesto ministra unutrašnjih poslova prekinuta je loša praksa deljenja funkcija po političkoj pripadnosti i prvi put Ministarstvo unutrašnjih poslova vode profesionalci, koji su kroz svoju karijeru u MUP-u stekli ugled odgovornih i savesnih policajaca.
 
"Apsolutno je neprihvatljivo da se svi pripadnici MUP-a etiketiraju kao kriminalci i da im se na taj način narušava integritet i dostojanstvo, a sve zbog pojedinaca koji su se u prethodnom periodu ogrešili o zakon, policijsku etiku i čast policijskog poziva. Ministarstvo unutrašnjih poslova je dokazalo i kontinuiranim akcijama dokazuje da je odlučno i istrajno u nameri da očisti svoje redove i da u njemu nema mesta za one koji imaju bilo kakve veze sa kriminalom, kao ni za one koji svojim nedoličnim ponašanjem i nedisciplinom ruše ugled MUP-a", dodaje Brkić.
 
Kako dodaje, prioritet svih pripadnika MUP-a je da štite živote građana, bezbednost njihove imovine i da sačuvaju stabilan javni red i mir, pa se onda, kako kaže, logično nameće pitanje kome je u interesu da ovakvim naslovima i porukama ruši ugled jedne od najvažnijih institucija u sistemu bezbednosti zemlje i svih njenih građana.
 
"U ime pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, najoštrije osuđujem svaki pokušaj generalizovanja i poistovećivanja svih pripadnika MUP-a sa onima koji su se umesto u službu građana i države stavili u službu kriminala“, rekao je državni sekretar MUP-a", napominje Brkić.
  • Vlada

    20.10.2023 07:34
    mup
    Prvi on je postavljen za državnog sekretara po partijskoj liniji.
  • Fuj49

    20.10.2023 07:33
    Prazna naklapanja
    Pa kad je policija prepuna poštenih ljudi, što napadaju inspektore koji su otkrili Jovanjicu? Šta priča taj Brkić?
  • Gnom

    20.10.2023 07:07
    Ako bi Željko Brkić morao reci koju rec o ljudima iz Saj-a koji imaju auto pijace ,restorane,vile,stanove i vozikaju BMW 6,a plata sa dodatcima skromnih 290.000 dinara pa odakle rodjace,odakle????

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.