Predsednici Višeg suda u Nišu jednomesečni pritvor: U zamenu za vaučer na Zlatiboru pustila osuđenog

Predsednici Višeg suda u Nišu D. Ž. danas je zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja određen jednomesečni pritvor.
Predsednici Višeg suda u Nišu jednomesečni pritvor: U zamenu za vaučer na Zlatiboru pustila osuđenog
Foto: Pixabay
Podsetimo, D. Ž. se na teret stavlja da je pustila na uslovnu slobodu osuđenika R. M, kao predsednik vanraspravnog veća ovog suda, a zauzvrat je dobila vaučer za boravak u hotelu na Zlatiboru za njenu porodicu, koji joj je dodelilo privredno društvo čiji je vlasnik sin osuđenog.
Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu - Posebno odeljenje za organizovani kriminal je doneo rešenje kojim je prema okrivljenoj D.Ž. odredio pritvor, koji joj po tom rešenju može trajati najduže 30 dana.
Pritvor je prema okrivljenoj D.Ž. određen iz zakonskih razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 2 i 3 Zakonika o krivičnom postupku, odnosno jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.
 
Okrivljenoj D.Ž. na teret je stavljeno izvršenje krivičnog dela Zloupotreba službenog položaja iz člana 359 stav 1 Krivičnog zakonika.
 
Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu - Posebno odeljenje za organizovani kriminal, u roku od tri dana od prijema rešenja.
  • Cane

    20.10.2023 19:47
    Nije dala glavnom
    njegov deo i to je to.

    Indirektna i jasna poruka svim ostalim sudijama u Srbiji svih Sudova da moraju da dele novac od korupcije sa glavno komandujućim inače izlaze u novinama.

  • Vlada

    20.10.2023 18:39
    To je samo ono sto su joj nasli....
  • Uh

    20.10.2023 17:26
    Uh
    Što je kažnjena. Samo što nije dobila vaučer za Maldive

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija