Počinje da radi sistem "Pronađi me": Građani će dobijati SMS sa informacijom o nestalom detetu

Sistem za hitno obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka maloletne osobe "Pronađi me", koji u više zemalja sveta već postoji kao Amber alert, danas će biti pušten u rad.
Počinje da radi sistem "Pronađi me": Građani će dobijati SMS sa informacijom o nestalom detetu
Foto: Pixabay
U slučaju nestanka deteta, u prvoj fazi mediji će prekinuti emitovanje programa, u prvih osam sati na svakih 30 minuta. Prikazivaće fotografiju nestalog mališana sa osnovnim informacijama.
Mobilni operateri poslaće svojim korisnicima poruku o nestalom detetu, dok će "Putevi Srbije", aerodrom Nikola Tesla, autobuske i železničke stanice objavljivati na ekranima informaciju o njegovom nestanku.
Policija će voditi računa o pokretanju i prekidu sistema.
 
Prezentaciji i puštanju sistema u rad u Palati "Srbija" prisustvovaće predsednik Aleksandar Vučić. Javnosti će na licu mesta biti prezentovano kako će izgledati i funkcionisati sistem kada neko dete u Srbiji nestane.
  • Ja

    26.03.2024 22:16
    Pronadji me
    Da li mi neko moze reci kako ja da aktiviram app gde da skinem download na iPhone I da kazem da ne zivim u sr mozda onda I ne mogu da imam app?
  • Milica

    26.03.2024 19:33
    Ne stize poruka
    Da li sam ja jedina osoba kojoj ni prvi put , kao ni sada nije stiglo to obavestenje, tj poruka?
  • Sasa

    25.10.2023 13:06
    Nema ni par sati koliko je pustena poruka i vec ne radi,klikom na link za informacije nista se ne desava,stranici se ne moze pristupiti!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija