Forenzički nalaz pokazao da je vlasnici restorana telefonom verovatno pretio Aleksandar Šapić

Forenzički nalaz pokazao da je vlasnici restorana telefonom verovatno pretio gradonačelnik Beograda Aleksandra Šapića.
Forenzički nalaz pokazao da je vlasnici restorana telefonom verovatno pretio Aleksandar Šapić
Foto: Pixabay
Naime, poslanik stranke Zajedno Đorđe Miketić i vlasnica restorana "Košnica" Ljiljana Đokić predstavili su danas forenzički nalaz ovlašćenog sudskog veštaka koji potvrđuje da bi glas na audio snimku, na kome se čuje kako jedna osoba preti drugoj, mogao da bude glas Aleksandra Šapića.
Miketić je još u junu, na konferenciji za novinare, pustio snimak na kome se jasno čuje kako glas, koji podseća na glas gradonačelnika Aleksandra Šapića, u telefonskom razgovoru, preti vlasnici restorana "Košnica" Ljiljani Đokić i njenoj deci.
Poslanik Zajedno je rekao da je taj snimak u junu puštan i u parlamentu, ali da se ništa nakon toga nije desilo.
 
Miketić je isto pitanje u parlamentu postavio i juče kada je ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić odgovorio da je MUP uputio ovaj predmet Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu na postupanje.
 
Prema rečima Miketića, forenzički nalaz ovlašćenog sudskog veštaka potvrđuje moguću pozitivnu forenzičku identifikaciju glasa na snimku kao glas Aleksandra Šapića.
 
"Zato pozivam tužioce Drugog osnovnog javnog tužilaštva da ne oklevaju i pozovu Šapića na saslušanje. Krajnje je vreme da se stane na put nasilniku koji preti maloletnoj deci", naglasio je Miketić.
 
Dodao je da Beograd, koji se pre pet meseci suočio sa stravičnim masakrom u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" kada je stradalo devetoro dece i radnik obezbeđenja, ne zaslužuje da ima takvog čoveka kao gradonačelnika.
 
Vlasnica restorana "Košnica" Ljiljana Đokić izrazila je zadovoljstvo što je forenzička analiza pokazala da je glas na snimku pripadao Aleksandru Šapiću.
 
Ona je istakla da se nada da će državne institucije adekvatno reagovati.
 
Đokić je podsetila da je problem započeo oko nelegalnog rušenja restorana "Košnica", a da je Šapić, uprkos istom statusu restorana "Košnica" i njegove kuće na Bežanijskoj kosi, upućivao pretnje.
 
Na pitanje novinara o tome da li su je priveli ili pozvali na razgovor, Ljiljana Đokić je odgovorila da za nju kao ženu to nema razlike, s obzirom na način na koji su se odvijali ti događaji.
 
Ona je naglasila i da smatra da institucije nisu ranije reagovale jer je od starta postojala sumnja da glas na snimku ne pripada Šapiću, ali da je sada i ta sumnja otklonjena te da više nema razloga i opravdanja da nadležni organi ne rade svoj posao.
 
Na pitanje novinara da li je dobijala pretnje i nakon podnošenja prijave, Đokić je navela da je bila izložena indirektnim pretnjama i da je njeno poslovno i privatno okruženje trpelo posledice, što je sasvim dovoljno.
  • Fića

    26.10.2023 13:39
    Šapić po šapić...
    Da nije, možda, ovo jedan od razloga Šapićevog upisivanja u "poštenu i prepoštenu... bibliitekU..."...?!
  • Dušan

    26.10.2023 09:19
    Dokaz
    Može da li znači ali nemora da bude. Jakog li dokaza, samo zasmejavaju narod
  • Tapkalo

    26.10.2023 07:02
    Zasto je kosnica nelegalno sagradjena?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.