Produženo ograničenje cene naftnih derivata do 30. novembra

Vlada Srbije je danas, imajući u vidu da je tržište derivatima nafte i dalje nestabilno, produžila period važenja ograničenja cena ovog derivata do 30. novembra.
Produženo ograničenje cene naftnih derivata do 30. novembra
Foto: 021.rs
Na sednici Vlade usvojena je i Uredba o načinu i postupku upravljanja otpadom od građenja i rušenja kojom se prvi put propisuje način upravljanjim tim otpadom.
"Poslednjih godina primetna je ekspanzija građevinskih radova i povećan broj gradilišta na kojima se bez izuzetka generiše velika količina otpada što je dovelo do potrebe da se propišu jasni postupci upravljanja ovom vrstom otpada od njegovog nastanka pa do zbrinjavanja - konačnog odlaganje ili reciklaže", navodi se u saopštenju Vlade.
Usvojena je izmenjena Uredba o utvrđivanju plana smanjenja ambalažnog otpada za period od 2020. do 2024. godine koja ima za cilj da unapredi upravljanje komunalnim ambalažnim otpadom i podstakne razvoj infrastrukture za odvojeno sakupljanje ambalažnog otpada iz domaćinstva i sektora usluga, malih trgovina i ugostiteljstva.
 
"Izmene Uredbe donose se kako bi se zbrinuo ambalažni otpad nastao od ambalaže koja nije reciklabilna, kao što su višeslojna plastika, metalizirana višeslojna plastika i drugo", navodi se u saopštenju.
  • Imre J.

    27.10.2023 07:16
    Ne razumem, kakvo ograničenje, kada su se cene petkom menjale, a kakve god da su bile, veće su nego u državama okruženja, gde su se takođe često menjale.
  • Vojvodina

    26.10.2023 19:30
    Kakvo
    Ograničenje? Pa i ovako smo najskuplji u evropi!
  • dizelaš

    26.10.2023 17:48
    a onda na jos mesec dana...drži vodu dok izbori odu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.