Zekić o tome zašto nema prijava protiv televizija koje krše zakon: "Sve je pod kontrolom"

Na pisanje CINS-a da REM godinu dana nije podneo nijednu prekršajnu prijavu protiv televizija sa nacionalnom frekvencijom zbog kršenja Zakona o oglašavanju, Olivera Zekić kaže - sve je pod kontrolom.
Predsednica Saveta REM-a Olivera Zekić je u kratkom razgovoru sa novinarkom CINS-a rekla da REM može da odabere koga će nadzirati i da se trenutno bave regionalnim televizijama zato što su njima konkursi u toku.
Na pitanje zašto prekršajnih prijava zbog kršenja Zakona o oglašavanju nije bilo već godinu dana, Zekić odgovara da je sve u redu.
"Ništa se vi ne sekirajte, sve je pod kontrolom", poručila je Zekić.
 
Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) je pre nekoliko dana objavio istraživanje u kom otkriva da REM u proteklih godinu dana nije podneo nijednu prekršajnu prijavu zbog sumnje u kršenje Zakona o oglašavanju. Prema informacijama do kojih je došao CINS, samo u avgustu prošle godine Pink i Hepi su napravili više od 800 prekršaja. Na ovaj način REM je pomogao televizijama da bez ikakve kazne prihoduju milione.
 
Nakon objave CINS-ovog istraživanja, vlasnik televizije Pink Željko Mitrović je za dnevni list Danas komentarisao ovu temu.
 
"Kao i u košarci Zvezda i Partizan nekada naprave faul pet sekundi pred kraj, jer pravila kažu ok. Ako vam se isplati, vi pravite faul, a sankcije su propisane pravilima, a u našem slučaju prekršenim zakonom. Zakon je zakon i mora se poštovati", rekao je Mitrović.
On je dodao i da je REM reagovao na prekršaje Pinka i da ih je svaki put kažnjavao.
 
Međutim, istraživanje CINS-a je pokazalo da nije uvek tako. Čak i kada su televizije odlazile na sud, ovi postupci uglavnom su zastarevali ili su se završavali sa minimalnim kaznama, daleko manjim od onoga što su televizije mogle da zarade mimo zakona.
 
CINS godinama prati rad REM-a i rad televizija sa nacionalnom frekvencijom. Tako je istraživanje CINS-a pokazalo da REM žmuri i na nasilje na televizijama, pa one prolaze nekažnjeno, kao i da je ranije ignorisao nalaze svojih službi da bi opravdao negativne kampanje Pinka i televizije Studio B.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija