REM i ministar informisanja osudili farbanje table REM-a

Regulatorno telo za elektronske medije (REM) i ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović osudili su "vandalski akt" opozicionog poslanika Radomira Lazovića.
REM i ministar informisanja osudili farbanje table REM-a
Foto: FoNet
Lazović je u subotu, tokom skupa "Srbija protiv nasilja", prefarbao ružičastom bojom tablu na ulazu u sedište REM. 
"Farbanje table trebalo je javnosti da pruži neku poruku. Kakva god da je poruka planirana, REM želi da naglasi da radi svoj posao nezavisno i nepristrasno, bez spoljnog uticaja ili kontrole, pridržavajući se principa slobode i pluralizma medija u skladu sa najvišim evropskim standardima", navodi se u saopštenju REM.
Dodaje se da uništavanje javne imovine "predstavlja pretnju zaposlenima u REM i kršenje zakona i da je neprihvatljivo u demokratskom društvu".
 
Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović osudio je "vandalski napad na Regulatorno telo za elektronske medije".
 
"Neprihvatljivo je da se bilo koja nezavisna institucija suočava sa takvim pritiscima u demokratskom društvu. Svaki narodni poslanik ima mehanizme unutar Skupštine Srbije da iznese neslaganje ili kritiku prema radu REM, nema potrebe da uništava imovinu", poručio je Jovanović.
 
On je naveo da je "Lazović kao poslanik mogao da u parlamentu pokrene postupak za razrešenje članova REM".
  • zgađen

    23.10.2023 07:33
    Besramnici
    Celu zemlju su ofarbali i ispisali kojekakve gluposti, a sad im smeta jedna prefarbana tabla. Zna se da su licemeri, ali ovo je već bezobrazluk bez granica.
  • Zemlja čudesa

    22.10.2023 19:45
    Nego, podseti me baš nešto u vezi sa tim huliganstvom i uništavanjem javne imovine... Zna li se šta je sa onim limanskim noćnim molerima i sprej-majstorima sa šablonima o Milici i Milošu? Još ništa?
  • zztop

    22.10.2023 19:10
    Lazoviću ruka ti se pozlatila , pravu boju si im odabrao ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija