Vučić raspisao parlamentarne izbore za 17. decembar

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić raspisao je danas vanredne parlamentarne izbore za 17. decembar.
Vučić raspisao parlamentarne izbore za 17. decembar
Foto: 021.rs
Tom prilikom je istakao da je uveren da se njima jača demokratija u Srbiji i gradi put za budućnost.
Vučić je pre toga potpisao odluku kojom se raspušta Skupština Srbije, izabrana 3. aprila 2022. godine.
Obraćajući se javnosti u direktnom prenosu na Radio-televiziji Srbije, Vučić je naglasio da Srbija ide na izbore u teškim vremenima, globalnim izazovima ratova i sukoba, "u vremenu kada je neophodno da budemo ujedinjeni u očuvanju vitalnih nacionalnih interesa Srbije".
 
Izbori se odvijaju u vremenu u kojima ćemo biti pod brojnim pritiscima zbog odnosa prema Kosovu i Metohiji i drugih regionalnih i svetskih pitanja, rekao je Vučić, ukazujući da je najvažnije da Srbija sačuva mir, stabilnost i unutrašnju koheziju.
 
"Srbija treba da pokaže svoju demokratičnost i kampanja je prilika da na civilizovan način predstavimo različite ideje, programe, koji nijednog trenutka neće ugroziti vitalne nacionalne interese", naveo je Vučić.
"Želim svim učesnicima u kampanji dobar rezultat u predstavljanju ideja i političkih ciljeva, a želim da to sve bude na demokratski i civilizovan način, a da najbolji, najbolje ideje i programi pobede", poručio je Vučić.
 
"Uveren sam, rekao je on, da izborima učvršćujemo demokratiju u Srbiji i siguran put u budućnost. Poštovani građani, želim vam srećne izbore", rekao je Vučić.

Komentari 34

  • Imre

    01.11.2023 22:20
    U padu je spas za sve nas.
    Greska opozicije sto je trazila izbore pre otudjivanja Kosova od Srbije.Da su savekali taj dan,vlast bi pala sama ko zrela kruska.
  • Ha

    01.11.2023 21:28
    Ha
    Hocu platu da živim, hocu grejanje koje cele godine placam, u suprotnom palim glasački listić, cela porodica!
    PS Siguran pad
  • Гамби

    01.11.2023 14:52
    Гамби
    СНС елита се ваљано узнемирила и уплашила јер изгуби ли им Газда АВ губе буквално све! Разјурили се по граду ко муве без главе док неки сваки викенд иду у ЕУ и назад"као" неким послом? Ово су све друга трећа рука...прва могу да помишљамо шта раде и где иду! Ово заиста нису обични Избори већ за све од животног значаја! 10 година живети у благостању бахатости и пробудиш се нема више ништа од тога још робија...епа шта сте тражили то ћете и добити! За богатство треба радити више генерација без мрље и тада потомци и даље раде али и ушивају! Овде постанеш члан неке Странке и тиме успешан Привредник Бизнисмен...перући туђе новце за проценат...доста је било!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.