"Sloga": Radnici pošte zbog štrajka na meti nezakonitih pritisaka i pretnji otkazima

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" osudili su progon predstavnika Sindikata radnika pošte Sloga Stefana Mitrovića i Zorana Pavlovića koji su meta nezakonitih pritisaka.
"Sloga": Radnici pošte zbog štrajka na meti nezakonitih pritisaka i pretnji otkazima
Foto: 021.rs
"Sloga" navodi da je ovim sindikalcima napisan novi Aneks ugovora o radu. Ukoliko se pomenuti Aneks ne potpiše, predstoji im otkaz ugovora o radu. Poštarima u obustavi rada, koji ne pripadaju ni jednom sindikatu se preti opomenama pred otkaz, ukazuje Sloga.
"Smatramo da je ovaj postupak Pošta Srbije brutalna odmazda zbog aktuelnog štrajka poštara koji traje, i koji se širi Srbijom. Sedmi dan je tekućeg tihog samoorganizovanog štrajka koji je počeo 24. oktobra. Ovaj pritisak vidimo i kao odmazdu zbog neprihvatanja sastanka naših sindikalista sa v.d. direktora Zoranom Đorđevićem", ističu sindikati.
Ukazuju na to da je status vršioca dužnosti Zorana Đorđevića istekao 15. marta 2022. godine. 
 
"Ako je taj isti v.d. potpisao dokument u oktobru 2023. godine i više dana nakon isteka svog ovlašćenja, postavlja se ozbiljno pitanje pravne važnosti takvog dokumenta i države u kojoj živimo, koja krši sopstvene zakone i koja toleriše nasilje nad radnicima", kaže Sloga.
 
Dodaju: "Izuzetno je važno napomenuti da su od svih zaposlenih koji su u obustavi rada od 24. oktobra, samo predsednik sindikata Stefan Mitrović i njegov kolega Zoran Pavlović dobili Aneks ugovora o radu. Ova obaveštenja im nisu personalno dostavljena, jer su odbili da ih potpišu, već su objavljena na oglasnoj tabli Pošta Srbije. Drugi poštari, koji su takođe u obustavi rada i ne pripadaju nijednom sindikatu, primili su opomene pred otkaz."
Udruženi sindikati Srbije "Sloga" oštro osuđuju otvoreno nasilje prema svim radnicima JP Pošta Srbije, jer su poštari i dostavljači započeli štrajk zbog nepodnošljivog socijalnog siromaštva i obima posla na koje rukovodstvo uopše ne reaguje i godinama unazad daje prazna obećanja.
 
"Imena onih koji stoje iza ovog nezakonitog pritiska su nam poznata. Zalažemo se i nastojaćemo da ti ljudi budu zakonski procesuirani i da više nikada ne budu na rukovodećim pozicijama u javnim ili državnim preduzećima", zaključuju u saopštenju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.