Besplatni stomatolozi ponovo u domovima zdravlja: Svi će moći da koriste ovu uslugu

Usluge stomatologa ponovo će biti dostupne svima uz zdravstvenu knjižicu.
Besplatni stomatolozi ponovo u domovima zdravlja: Svi će moći da koriste ovu uslugu
Foto: Pixabay
Bilo da je u pitanju vađenje zuba, popravka, ili pak čišćenje kamenca, ponovo će sve biti besplatno u domovima zdravlja.
Ovu uslugu na teret Fonda do sada su koristila deca, trudnice ili stariji od 65 godina, dok su ostali plaćali.
Ministarka zdravlja Danica Grujičić pojasnila je za Telegraf.rs da je cilj vratiti stomatologe u domove zdravlja i u gradskim i u seoskim sredinama.
 
"To znači da će građani koji imaju overenu zdravstvenu knjižicu moći da koriste besplatne stomatološke usluge. Na ovaj način će besplatne stomatološke usluge biti dostupne svima koji imaju overenu zdravstvenu knjižicu, ali će i mnogi nezaposleni stomatolozi dobiti posao. Da bismo to realizovali, radimo na promeni zakona koji će to omogućiti. Porodični lekar kroz primarnu zdravstvenu zaštitu mora dobiti mesto koje mu pripada. Porodični lekar znači briga, preventiva, dostupnost. Cilj nam je da napravimo dostupan i efikasan zdravstveni sistem od Subotice do Prizrena", objasnila je ministarka Grujičić.
 
Lekari smatraju da je u minulom periodu napravljen propust kada je stomatološka služba bila dostupna u domovima zdravlja samo određenim kategorijama.
  • Verica

    08.03.2024 13:08
    Ništa nije besplatno
    Juče, 07.03.'24. Izvadila sam zub, 1.100 din. košta u domu zdravlja.
    Hteli su da me odbiju za vadjenje, inače... pacijenata nema !!!
    Penzioner sam
  • Zoran Nedeljković

    15.01.2024 15:13
    Vađenje zuba
    Dokle više laži i prevare penzionera. Kakvo vaše besplatno vađenje zuba. Koga bre više manipuliše. Danas sam u domu zdravlja vadio 2 zuba za 3000 din, Rekao sam da sam penzioner(70+)dobrovoljni davalac preko 50x.i platio vađenje po zubu 1500rsd.sram vas bilo.
  • Andjelka Pešič

    19.11.2023 21:44
    Kako osoba od 76 god.placa vađenje zuba 700 din.a placa se i ostalo .Jedino proteže su besplatne a čeka se 7-8 meseci

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija