SNS predala listu za vanredne parlamentarne izbore: "Najviše potpisa do sada"

Srpska napredna stranka (SNS) predala je danas listu pod nazivom "Aleksandar Vučić-Srbija ne sme da stane" za vanredne parlamentarne izbore koji će biti održani 17. decembra.
SNS predala listu za vanredne parlamentarne izbore: "Najviše potpisa do sada"
Foto: FoNet/AP
Listu je potpisima podržalo 92.637 građana i prema rečima predsednika naprednjaka i prvog na izbornoj listi Miloša Vučevića, to je najveći broj potpisa koje je za neku izbornu listu Srpska napredna stranka do sada sakupila.
Vučević je dodao i da su potpisi sakupljeni za svega četiri sata.
"To ne mora ništa da znači i da pokazuje, ali nas obavezuje da iznesemo kampanju, da budemo sa narodom i predstavimo svoj program i ciljeve", rekao je Vučević u sedištu Republičke izborne komisije (RIK) nakon predaje kutija sa pravno valjanim overenim izjavama birača.
 
On je naglasio da će na listi "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" sa napredenjacima biti i njihovi tradicionalni koalicioni partneri Socijaldemokratska partija Srbije (SDPS) Rasima Ljajića, Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) i Milan Krkobabić, Zdrava Srbija Milana Stamatovića, Srpska narodna partija (SNP) Nenada Popovića.
 
"Kandidovali smo dobre ljude. Ljude spremne da se bore za Srbiju. Ljude koje narod prepoznaje. Imamo podršku građana i to je naša snaga", rekao je Vučević.
 
On je podvukao da, iako ankete čije rezultate objavljuju pojedini mediji, pokazuju da su naprednjaci autsajederi na ovim izborima, ipak smatra da je ovo pobednička lista.
 
"Od ovih izbora zavisi kuda i kako želimo da idemo. Kako da živimo? Građani to znaju i zato sam siguran da će 17. decembra znati i kako da glasaju", naglasio je Vučević.
 
On je istakao da SNS kandiduje program i ideje dobro poznate svima.
 
"Ovo je prvo poluvreme i u prethodnoj deceniji i pored velikih kriza koje su nas zadesile od poplava, migranske krize, pandemije virusa Korona, do rata u Ukrajini i na Bliskom istoku uspeli smo da izgradimo kilometre autoputeva, bolnice, da konsolidujemo finasije i uspešno sprovedemo velike infrastrukturne projekte. Sada nam sledi drugo poluvreme i još jači dekonomski napredak", podvukao je Vučević.
Istakao je da veruje da do 2027. godine prosečna penzija u Srbiji može da bude 620 evra, prosečna plata 1400 evra, a minimalna zarada 650 evra.
 
"Naravno, tako nešto je moguće samo ako uspemo da ostvarimo ubedljivu pobedu i formiramo stabilnu vladu koja će izgurati ceo mandat. Verujem da to možemo i da će ovo biti najubedljivija pobeda do sada. Naravno, o tome će odlučiti građani. Oni će glasati za to da li žele da se vratimo u period pre 2012. godine ili ćemo nastaviti da se borimo za Srbiju", rekao je Vučević.
 
U RIK su danas došli najviši funkcioneri SNS i njihovi koalicioni partneri među kojima su bili predsednica vlade Ana Brnabić, predsednik Skupštine Vladimir Orlić, Siniša Mali, Darko Glišić, Aleksandar Šapić, Irena Vujović, Rasim Ljajić, Nevena Đurić, Milan Krkobabić, Dejan Ristić, Bojan Torbica, Nenad Popović...
 
Predsednik SNS Miloš Vučević je zaključio da će samo jaka i stabilna vlada omogućiti da se uspešno borimo za svoj integritet i suverenitet i da vidimo računa o Srbima na Kosovu.
  • Pera

    02.11.2023 20:48
    A ovamo moli da se priznanje odloži za posle izbora.
  • Dax

    02.11.2023 19:52
    Najviši potpisa do sada
    i ako Bog da najmanje glasova!
  • savremenik

    02.11.2023 18:00
    Sve najgore im želim
    "Veličanstven" skup osoba koje su Srbiju zavile u crno. Fali samo onaj "najbolji".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija