Vulin podneo ostavku na mesto direktora BIA: "SAD i EU traže moju glavu"

Aleksandar Vulin podneo je ostavku na mesto direktora Bezbednosno-informativne agencije.
Vulin podneo ostavku na mesto direktora BIA: "SAD i EU traže moju glavu"
Foto: 021.rs
Vulin u saopštenju navodi da "SAD i EU traže njegovu glavu kao preduslov za neuvođenje sankcija Srbiji".
 
"Nisam uzrok ucena i pritisaka na Srbiju i Srpski svet, ali neću da dozvolim da budem povod za ucene i pritiske na Srbiju i Srpski svet. Zato podnosim neopozivu ostavku na mesto direktora BIA", naveo je Vulin u saopštenju.
On smatra da su sankcije koje su mu uvedene dokaz njegove uporne borbe za jedinstvo Srba.
 
"Ali uvođenje sankcija Srbiji, za šta bi se iskoristilo moje dalje rukovođenje BIA, bile bi dokaz moje sebičnosti. Prvi pokazatelj ispravnosti moje odluke biće licemerne izjave funkcionera SAD i EU u kojima će se zaklinjati da nisu ni hteli da nam uvedu kazne i sankcije. Moja ostavka neće promeniti politiku SAD i EU prema Srbiji, ali će usporiti nove zahteve i ucene. Sankcije Rusiji nisu dobili, srpsko priznanje Kosova nisu dobili, ali jednu srpsku glavu jesu", stoji u saopštenju.
Vulin poručuje da odbija da odustane od "Srpskog svega, politike vojne neutralnosti i bratstva sa Rusijom i Kinom". 
 
Njegovu ostavku naziva malom pobedom SAD i EU, dodajući da je "njegova žrtva mala u odnosu na veličinu svetinja koje brani".
 
Kako navodi u saopštenju, predsednik Aleksandar Vučić i Srbija se susreću "sa pretnjama i ucenama koje se mogu porediti samo sa austro-ugarskim ultimatumom iz 1914. godine".
 
"Od nas se traži da priznamo Kosovo, da napustimo Republiku Srpsku i da uvodeći sankcije Ruskoj Federaciji prestanemo biti suverena zemlja i nacija. Ukoliko bi pristali da to i učinimo sledeći zahtev bi bio proterivanje kineskih investicija, bezuslovna tehnološka i ekonomska zavisnost od Zapada, kao i nastavak političke i teritorijalne dezintegracije Srbije i prihvatanje zapadnih vrednosti u kojima nema mesta za tradicionalnu porodicu i naciju, a na kraju ni za socijalnu pravdu", poručio je Vulin.
Sada već bivši direktor BIA Aleksandar Vulin stavljen je pod sankcije SAD-a u julu ove godine. 
 
Kako se navodi u izveštaju Kancelarije za kontrolu strane imovine američkog Ministarstva finansija (OFAC), Vulin je umešan u međunarodni organizovani kriminal, trgovinu narkoticima i zloupotrebu javne funkcije.
 
On je osumnjičen za koruptivne poslove, prvenstveno "u širenju ruskog zlonamernog uticaja u Srbiji".
 
Navodi se i da je zloupotrebom javne funkcije pomagao trgovcu oružjem Slobodanu Tešiću da se njegove "ilegalne pošiljke oružja slobodno kreću preko granica Srbije".
 
Portal 021.rs nominovan je za najbolji informativni sajt u regionu. Za 021.rs možete da glasate na OVOM LINKU.

Komentari 84

  • Mire Naselje

    06.11.2023 13:53
    Vulin iz Pezosa
    Isao sam sa Vulinom u srednju skolu (u Karlovacku gimnaziju) i malo ga je ljudi tamo volelo. On je, inace, iz Petrovaradina a mrzi Novi Sad i Vojvodinu i Vojvodjane iz dubine duse (poreklom je iz Bosne). Nisam sreo coveka koji je toliko pun mrznje i zlobe, bukvalno je u stanju ceo dan da se svadja. Ako mu niko ne naleti za neku svadju covek valjda ode kuci pa se svadja sa samim sobom u ogledalu. Bukvalno se hrani time sto se svadja sa drugima i sto ih mrzi. Cudan neki covek, nimalo pozitivan.
  • Voja

    06.11.2023 12:51
    Glava
    Tražiće se još glava sve dok se Srbija ne očisti od ruskog faktora.
  • Neša

    05.11.2023 16:51
    Nagrada posao iz snova
    Pa sad neka trazi od velikog vodje jednu vilu na Dedinju i da podeli izmišljeni posao u Nacionalnom savetu za saradnju sa Rusijom i Kinom sa Nikolićemi jer ovom je sigurno previše obaveza. Jedan za Kinu a drugi za Rusiju. Ironično ali veoma moguće jer ni jedan ni drugi nisu ni za šta

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija