Ekološki ustanak: Ako je država angažovala lobistu Džona Rendona za "Jadar", da objavi ugovor

Ekološki ustanak saopštio je da je došao do dokumenta koji je Srbiji uputila "Rendon grupa", u kojima je "predstavljena nova lobistička strategija za sprovođenje projekta 'Jadar'".
"Vlasnik ove grupe Džon Rendon ima višedecenijsko međunarodno iskustvo u vođenju strateških preokreta i rehabilitaciji političkih odnosa i odnosa kompanija koje se bave eksploatacijom energenata sa građanskim društvom", navodi se u saopštenju.
Ekološki ustanak je naveo da zahteva od predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Srbije da "odgovore na pitanje da li je država Srbija angažovala Džona Rendona na projektu 'Jadar'", a da, ukoliko je ugovor potpisan, bude stavljen na uvid javnosti.
"Što se tiče Ekološkog ustanka, projekta iskopavanja litijuma u Jadru i u celoj Srbiji neće biti, jer se o tome neće pitati ni Džon Rendon, ni Aleksandar Vučić, ni Ana Brnabić, ni Rio Tinto. O tome će se pitati građani Srbije, a pre svega oni koji žive na svojoj zemlji", zaključuje se u saopštenju.
  • Evo

    09.11.2023 17:39
    Evi
    Sace samo sto nejce da objave!
  • Evo

    09.11.2023 17:38
    Evi
    Sace samo sto nejce da objave!
  • Vc

    09.11.2023 16:54
    Vc
    Bravo SAVO!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.