"Kreni-promeni" pozvao građane da pišu ambasadoru EU zbog litijumske korupcije

Pokret "Kreni-promeni" pozvao je građane da putem njihove platforme pišu ambasadoru EU u Srbiji Emanuelu Žofreu i pitaju ga da li je spreman da garantuje da litijumska korupcija ne postoji u Srbiji.
"Kreni-promeni" pozvao građane da pišu ambasadoru EU zbog litijumske korupcije
Foto: 021.rs
Iz "Kreni-promeni" su naveli da od EU traže da u Srbiji poštuje načela vladavine prava, suverenosti građana i ekološke standarde koji su temeljne evropske vrednosti.

"Litijum se nigde u Evropi ne kopa. Portugal je promenio propis kojim je ukinuta zabrana istraživanja litijuma, iza toga je stajala litijumska korupcija. Imamo proverenu informaciju da je 'Rio Tinto' do kraja ove godine opredelio dva miliona evra za lobiranje oko iskopavanja litijuma", istakli su iz Kreni-promeni.

Naglašavaju da "političar koji u Srbiji kaže da ćemo i mi kopati litijum kada budu kopali u EU, zapravo kaže 'uzećemo i mi mito kao korumpirani političari iz Portugala'".
 
Iz "Kreni-promeni" su apelovali na građane da u mejlovima koje šalju ambasadoru EU u Srbiji budu pristojni.
  • Tako je

    12.11.2023 12:40
    Nije gubljenje vremena jer se oni deklarativno zalazu za vladavinu prava i tako to. Ako se niko ne usprotivi znači da prihvatamo njihov plan. Ako dobiju 10000 mejlova nezadovoljnih gradjana, ako ništa drugo ne mogu da kazu Srbija je pristala. Ne pristajemo.
  • Anastasije

    12.11.2023 12:38
    Litijum
    Nasli ste hram gde cete se moliti. EU je u interesu da to bude njima sto blize i jeftinije za eksploataciju. U Srbiji vadjenje rude i unistavanje prirode, u Madjarskoj (EU) fabrike baterija.
  • Super Hik

    12.11.2023 12:10
    @ Teo
    "EU se pravi nevešta i ne preduzima korake koje narod priželjkuje, zato ne treba polagati nade u pomoć sa strane"

    A zašto bi? Jesmo li punopravna članica EU?

    Nismo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija