BIRODI: REM nije kaznio Hepi zbog Šešeljevog vređanja tokom kampanje za izbore u Crnoj Gori

REM još nije odlučio o prijavi protiv Hepi-ja, u čijem je jutarnjem programu predsednik SRS Vojislav Šešelj "uvredljivo govorio o Draginji Vuksanović Stanović, učesnici izbora za predsednika Crne Gore
BIRODI: REM nije kaznio Hepi zbog Šešeljevog vređanja tokom kampanje za izbore u Crnoj Gori
Foto: 021.rs
To je saopštio Biro za društvena istraživanja (BIRODI).
"Upravo iz ovakvih razloga BIRODI je zatražio od REM-a da uspostavi monitoring izveštavanja pružalaca medijskih usluga, koji su u njegovoj nadležnosti, tokom kampanje za predsedničke izbore u Crnoj Gori, kako mediji iz Srbije koji emituju ili reemituju svoj program u Crnoj Gori ne bih uticali na integritet izbornog procesa u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.
Dodaje se da je odgovor predsednice REM-a na ovu prijavu bio "davanje psihološke dijagnoze direktoru BIRODI-ja".
 
"Zabrinjava činjenica da i pored urađenog posla od strane BIRODI-a umesto REM-a, REM nije postupio po podnetoj prijavi. Nepostupanje REM-a legitimiše govor mržnje kao prihvatljivo ponašanje kako u Srbiji, tako i u državama u kojima se emituje ili reemituje program pružalaca medijskih usluga iz Srbije, odnosno nastaje situacija da pružaocima medijskih usluga iz Srbije bude onemogućeno emitovanje programa u drugoj državi u skladu sa Evropskom konvencijom o prekograničnoj televiziji", navodi se u saopštenju.
 
Predsednički izbori u Crnoj Gori održani su 19. marta, a drugi krug 2. aprila ove godine. 
  • Fiona

    13.11.2023 09:22
    Čemu
    Čemu služi REM?
    Uhlebljeni, uz dobre plate članovi SNSa?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.