RTS se izvinio zbog emitovanja uznemirujućeg sadržaja u Dnevniku

Informativni program Radio-televizije Srbije (RTS) uputio je izvinjenje Regulatornom telu za elektronske medije (REM) i gledaocima zbog emitovanja uznemirujućeg sadržaja u Dnevniku 14. novembra.
RTS se izvinio zbog emitovanja uznemirujućeg sadržaja u Dnevniku
Foto: 021.rs
Ta televizija je objavila da je 14. novembra u Dnevniku 2, u okviru izveštavanja o napadima Izraela na Pojas Gaze, emitovala snimke sa uznemirujućim sadržajem, bez prethodnog isticanja jasnog upozorenja da snimci mogu teško da naškode razvoju maloletnika i potencijalno izazovu uznemirenje kod osetljivih gledalaca.
"Napominjemo da je do tog propusta došlo nenamernom omaškom, imajući u vidu da se RTS u svom poslovanju pridržava odredbi Zakona o elektronskim medijima i drugih propisa koji regulišu predmetnu materiju", navodi se u izvinjenju.

RTS je ovo objavio na svom sajtu.

Teme

RTS
  • Boro iz Pobede

    19.11.2023 08:46
    Maric i Zeljko Mitrovic umrli od smeha!
  • Dak

    18.11.2023 02:39
    Tri tacke
    RTS gledaju jos samo penzioneri...

    Cak ni botovi ne gledaju...

    SBB bato i to samo Internet one kutije za TV nisu montirane 15+ god na TV ___ samo serije-filmovi i muzika PO MOJOJ i prijateljskim zeljama -

  • BotStop

    17.11.2023 16:07
    Botovi
    Koliko botova u komentarima. Spremni da udaraju minuse i brane ugnjetavanog im precednika i siroti rts.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija