Tomanović: Ulazak UKP i Poreske policije u kompaniju D Express nije u skladu sa zakonom

Advokat Zdenko Tomanović rekao je da postupak ulaska Uprave krivične policije i Poreske policije u prostorije kompanije D Express nije u skladu sa zakonom.
Tomanović: Ulazak UKP i Poreske policije u kompaniju D Express nije u skladu sa zakonom
Foto: 021.rs
Kako navodi, došli su van radnog vremena, proveli skoro sedam sati u kompaniji i nisu ostavili nijedan jedini dokument.
 
On je za N1 rekao da pripadnici policije nisu zaposlenima pokazali nijedan dokument niti ostavili neku naredbu ili zapisnik.
"Postupanje policije nije bilo u skladu sa zakonom, reč je o neprimerenom kršenju zakona. Zaposlenima je bila faktički uskraćena sloboda kretanja. Moraće da objasne zašto su to radili i po čijem nalogu, jer nisu smatrali ni da treba to da saopšte po dolasku u prostorije kompanije", istakao je Tomanović.
 
On je dodao i da u ovom slučaju nema slučajnosti i da je ovo "apsolutno preusmeravanje problema sa Pošte ka drugim firmama".
Reporterka N1 je javila da je policija u zgradi bila oko pet sati i da nije imala sudski nalog. 
 
Policajci su rekli da su došli zbog "određenih neregularnosti u radu kompanije".
 
N1 navodi da je sve počelo tako što su se u pojedinim medijima pojavile optužbe kako su navodno "D Express" i ostale privatne kompanije odgovorne za štrajk poštara i kako stoje iza tog štrajka.
 
United Grupa je saopštila da je "Vlada Srbije koja je nesposobnim rukovođenjem ugrozila egzistenciju zaposlenih u javnom preduzeću Pošta Srbije, odlučila da zloupotrebi institucije za obračun sa United Grupom i upotrebi Službu za suzbijanje kriminala Uprave kriminalističke policije pokušavajući da za štrajk u JP Pošta okrivi preduzeće D Express, koje pripada United Grupi".
 
Kako se navodi u saopštenju, "neosnovani pretres po hitnom postupku od strane Službe za suzbijanje kriminala očigledno ima za cilj da isfabrikuje neistine da je kurirska služba D Express kriva za štrajk radnika Pošte sa kojim nema nikakve veze".
 
"Kompanija D Express nije povezana ni na bilo koji način sa štrajkom radnika Pošte Srbije. Istina je da trenutna situacija na tržištu ne odgovara nijednoj privatnoj kurirskoj službi. Radnici Pošte su štrajkovali i prethodnih godina, pa čak i u vreme kada kompanija D Express nije ni pripadala United Grupi. Štrajkovi u Pošti nisu nikakva novost, ali je očigledno da vlast namerno plasira dezinformacije i pokušava da sakrije od građana istinu zašto su Pošte obustavile rad, tražeći krivca u konkurenstkoj firmi", navodi United Grupa.
 
Dodaje se da kompanija D Express u potpunosti posluje u skladu sa zakonom i nije dala nikakvog povoda za ovaj noćni upad u prostorije od strane Službe za suzbijanje kriminala.
 
"Zbog nanošenja štete našoj kompaniji i javnog obmanjivanja građana Srbije bićemo prinuđeni da podnesemo tužbe pravosudnim organima", ističe se u saopštenju.
  • Fotina

    17.11.2023 21:26
    Najneljubazniji dostavljaci D expres i BEX, uzas,Post te obavesti kad dolazi a ne da cekas kuci 7 dana, a najniza cena dostave je u PE
    A to kao 70.000plata u D exp. I zbog toga prave haos od mesec dana, sramno
  • ns posmatrac

    17.11.2023 11:34
    RE
    Privatizujte Poštu
    17.11.2023 • 10:53
    Neto plata dostavljača u D Expresu 70 000 dinara, istog takvog dostavljača u Pošti 55 000 dinara....

    I privatne firme imaju problem da nadju kurire, jer je posao tezak a uslovi su generalno losi.
    Ko je pricao sa kuririma zna da tu netece med i mleko daleko od toga.


  • Vojvodjanin

    17.11.2023 11:27
    Taj d express jedini valja bre!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.