Srbija postala 33. članica Alijanse za upravljanje veštačkom inteligencijom

Na Samitu o upravljanju veštačkom inteligencijom Svetskog ekonomskog foruma u San Francisku, Srbija se kao 33. država pridružila Alijansi upravljanja veštačkom inteligencijom.
Srbija postala 33. članica Alijanse za upravljanje veštačkom inteligencijom
Foto: Pixabay
To je saopšteno iz Vlade Srbije.
Članstvo u Alijansi Srbiji će doneti brži razvoj veštačke inteligencije (AI) uz ekspertsku podršku, fokusirajući se na održivost, otpornost i bezbednost AI.
Cilj samita, koji je okupio lidere i stručnjake iz preko 200 vodećih svetskih kompanija i organizacija, bio je da se promovišu odgovorne inovacije veštačke inteligencije, stavljajući etičke smernice kao prioritet u tehnološkom napretku.
 
Na Samitu Srbiju je predstavljao savetnik predsednice Vlade Srbije Stefan Badža, koji je istakao da je Srbija 2019. usvojila Strategiju razvoja veštačke inteligencije i da je lider u regionu u razvoju te oblasti.
  • Kao

    19.11.2023 08:40
    Cilj " da se promovišu odgovorne inovacije veštačke inteligencije, stavljajući etičke smernice kao prioritet u tehnološkom napretku."
    Kako je to moglo da prođe bez najvećeg stručnjaka za AI?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija