Stadioni, radovi i donacije: Kako funkcioneri zaobilaze zabranu izveštavanja medija u kampanji

Novoizgrađeni stadion u Loznici u subotu je otvorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Da bi mediji mogli da izveštavaju o tom događaju ministar finansija u tehničkom mandatu Siniša Mali nije smeo da se pojavi u društvu šefa države, već je taj sportski objekat obišao mimo zvaničnog otvaranja, piše N1.

Nešto drugačiju "medijsku taktiku" ima kandidat za gradonačelnika liste "Alеksandar Vučić – Beograd ne sme da stane" Aleksandar Šapić, koji obilazi već započete radove, o čemu mediji smeju da izveštavaju bez ograničenja.

Kandidat SNS za narodnog poslanika Nikola Selaković posetio je u sredu Bačku Topolu, gde je kao ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prisustvovao polaganju kamena temeljca za podizanje spomenika palim borcima ratnih sukoba od 1990 – 1999. godine.
 
Da Rеpublika Srbija danas brine o deci i mladima konstatovao je usred izborne kampanje predsednik raspuštene Skupštine Srbije Vladimir Orlić, koji zauzima peto mesto na listi SNS za parlamentarne izbore. Orlić je to izjavio tokom posete Domu učenika srednjih škola "Milutin Milanković" na Paliluli, čijem direktoru je uručio računare kao donaciju Narodne skupštine.
 
Da li je donacija koju je predao Orlić mogla da stigne i pre izborne kampanje može samo da se nagađa, ali je to svakako lepa slika pred decembarske izbore, piše N1.
 
Aktivan je bio i direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić, inače kandidat Socijalističke partije Srbije na parlamentarnim i beogradskim izborima, koji je prošle nedelje obišao radove na izgradnji tunеla Iriški venac.
 
Kako podseća N1, medijima je trideset dana pre izbornog dana zabranjeno da izveštavaju o zvaničnim javnim skupovima na kojima se otvaraju infrastrukturni i drugi objekti (putevi, mostovi, škole, bolnice, fabrike i sl.), odnosno obeležava početak izgradnje takvih objekata ako na tim skupovima učestvuju javni funkcioneri koji su kandidati za predsednika Republike, narodne poslanike, poslanike u skupštini autonomne pokrajine i odbornike u skupštini jedinice lokalne samouprave.
Programski direktor Centra za istraživanje, transparentnost i odgovornost (Crta) Raša Nedeljkov naveo je za N1 da je na terenu u prvih dvadeset dana kampanje zabeleženo oko pedeset događaja sa elementima zloupotrebe javnih resursa, dok je u proteklih mesec dana evidentirano 450 pojavljivanja visokih republičkih funkcionera na terenu.
 
Obilasci funkcionera u najvećoj meri koincidiraju sa opštinama u kojima su raspisani vanredni lokalni izbori. U skoro polovini zabeleženih poseta, funkcioneri su bili predstavljeni u kapacitetu svoje javne funkcije, odnosno kao predstavnici države Srbije, zaključili su u Crti.
  • Lehrer

    24.11.2023 10:23
    Krivi smo mi
    Nisu oni problem, već onih 50+ procenata (bar deklarativno) nezadovoljnih građana ovom tragikomedijom od vlasti i države, koji ne izađu na izbore pod izgovorom da nemaju za koga da glasaju. Pa onda drugari, nema posle ovo ono...

    Otkud svi ti paraziti
    Što su nam zagustili
    Nemoj stari moj
    Krivi smo mi
    Što smo ih pustili

    Đ.B.
  • H

    24.11.2023 10:09
    H
    Niko neizbegava dok sam Vucic se neskida sa TV i Drustvenih mreza reklamirajuci sebe pozivajuci ljude da glasaju za SNS i njega! Da smo pravna Drzava to bi bilo rigorozno kaznjivo i sankcionisano pod odmah jer ovo nisu Predsednicki Izbori! Ali ni to mu nejce pomoci jer za 11 godina videlismo ko su I sta su i krajnje je vreme da ih pocistimo!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.