Birodi pozvao REM da reaguje: Pink predstavlja propagandu vlasti kao dokumentarac

Biro za društvena istraživanja (Birodi) pozvao je Regulatorno telo za elektronske medije da spreči predstavljanje propagandnih sadržaja o vlasti u dnevniku TV Pink kao dokumentarni program.
Birodi pozvao REM da reaguje: Pink predstavlja propagandu vlasti kao dokumentarac
Foto: Pixabay
"U okviru monitoringa izveštavanja televizija sa nacionalnim pokrivanjem i N1, Birodi je utvrdio slučaj u kojem je TV Pink 25. novembra u informativnoj emisiji u 13 časova emitovao prilog u kojem se predstavlja postignuće vlasti kao dokumentarni program", naveo je Birodi.

Kako se ističe, "na ovaj način Pink pokušava da obmane javnost i da propagandu vlasti podvede pod dokumentarni program u okviru informativnog programa".

"Time Pink takođe povećava udeo niskozastupljenog dokumentarnog programa u ukupnom programu TV, što je nedopustivo, jer je prilog koji je naznačen emitovan u okviru informativnog programa", navodi Birodi.
 
"Pozivamo REM, tačnije službu zaduženu za nadzor i analizu pružalaca medijskih usluga, da reaguje i adekvatno tretira ovakvo postupanje Pinka", naveo je Birodi.
  • Aleksandar

    25.11.2023 20:28
    Sprečavajmo ovo 17-tog decembra, ljudi.
  • BoeserWolf

    25.11.2023 20:27
    Pa sta, to je u jugi bilo normalno, doduse tad nisi ni smeo da mislis svojom glavom i da se bunis nekome. A sad ne vredi vise kukati jer ljudi ovde ne zele promene. Kasno je za boljitak ove zemlje
  • Joca

    25.11.2023 19:35
    'Oće. Evo sve trče.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija