Šta kaže kladionica: Opozicija ima šanse u Beogradu, najmanja kvota da će Mali biti premijer

Pred svake izbore objavljuju se razna istraživanja javnog mnjenja i daju se procene o raspoloženju birača. Međutim, oni koji prate izborna dešavanja okreću se i kvotama kladionicama.
Šta kaže kladionica: Opozicija ima šanse u Beogradu, najmanja kvota da će Mali biti premijer
Foto: 021.rs
Prema onome što se može videti, opoziciji u Beogradu se daju šanse za osvajanje vlasti. Najmanju kvotu za premijersku funkciju ima Siniša Mali.
 
Prva kladionica koja je izašla sa svojim procenama, odnosno kvotama, jeste Meridian. 
Portal 021.rs nominovan je za najbolji informativni sajt u regionu. Za 021.rs možete da glasate na OVOM LINKU.
Sistem funkcioniše tako što kladionica da određeni procenat glasova za neku stranku, a ljudi mogu da se klade da će partija osvojiti više ili manje glasova. 
 
Kvota i za manje i za više glasova, za većinu stranaka koje učestvuju na izborima, iznosi 1,85.
Beogradski izbori
 
Granica za vladajuću Srpsku naprednu stranku u Beogradu postavljena je 37,6 odsto glasova, dok je Socijalistička partija Srbije na 7,1 odsto. 
 
Najbliže SNS-u bila bi lista "Srbija protiv nasilja" za koju je procenat protiv kojeg se kladite 33,4 odsto podrške na izborima. 
 
Lista "Nada za Beograd" je stavljena na 5,6 odsto glasova, "Zavetnici - Dveri" na 6,1 odsto, a lista Narodne stranke je na 3,05 odsto podrške. 
 
Ostale liste imaju manje od tri odsto glasova.
 
Međutim, ukoliko se gleda mogući gradonačelnik u Beogradu, najmanja kvota je na Aleksandra Šapića - 1,50. Posle njega je kandidat liste "Srbija protiv nasilja" Vladimir Obradović, na kojeg je kvota 2,5.
Parlamentarni izbori
 
Kada su u pitanju parlamentarni izbori, izlaznost je postavljena na 53,5 odsto. 
 
Najmanja kvota za budućeg premijera Srbije je na Sinišu Malog - 1,80. Ana Brnabić je na 1,85, dok je Miloš Vučević na 2,50. 
 
Kvota da će premijer biti Ivica Dačić, koji nazivom svoje liste izražava želju za tom funkcijom, iznosi 3.00. Kvota da će Dragan Đilas biti premijer je 17.
 
Prema kladionici, vladajuća Srpska napredna stranka je postavljena na 42,5 odsto glasova. Socijalistička partija Srbije je na 10,2 odsto glasova. 
 
Druga najjača lista je "Srbija protiv nasilja", kojoj je dato 21,3 odsto glasova. 
 
Lista Dveri i Zavetnika procenjena je na 6,2 odsto, dok je "Nada za Srbiju" na 5,4. Narodna stranka je procenjena na 2,65 odsto.
Kakve su kvote bile prošle godine?
 
Za izbore 2022. godine, Meridian je najmanje kvote stavio da će Ana Brnabić biti predsednica Vlade, a Aleksandar Šapić gradonačelnik Beograda. 
 
Na parlamentarnim izborima SNS je bio postavljen na 53,1 odsto. Međutim, lista Aleksandra Vučića je osvojila 42,96 odsto glasova.
 
SPS je bio na 8,5 odsto glasova, a osvojio je 11,4 odsto. 
 
Veća kvota (1,90) bila je da će opoziciona lista "Ujedinjena Srbija" imati manje od 16,6 odsto glasova, nego da će imati više glasova od toga, za šta je kvota bila 1,70. Međutim, ova lista, koju je predvodila Marinika Tepić, imala je 13,67 odsto glasova. 
 
Tadašnja lista "Moramo" bila je na 4,2 odsto, a imala je 4,70 odsto glasova. 
 
Velika razlika uočena je kod liste NADA na čelu sa Milošem Jovanovićem. Kladionica ih je postavila na 1,9 odsto glasova, a osvojili su 5,37 odsto.
  • Milan

    29.11.2023 10:08
    Ekonomski mis
    Svi na izbore i da padne ova lopovska milionerska bagra. Pa posle sudjenja, zatvor i sve da vrate sto su ukrali.
  • Milan

    29.11.2023 10:02
    Sns sekta
    Sektasi spinuju kao po obicaju.
  • Grom

    28.11.2023 16:15
    Predsednik vlade kvota 2,50
    Buduci predsednik Vlade Milos Vucevic i kvota 2,50.Nemojte da vam nisam rekao

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija