BIA poziva Miketića da javno saopšti šta je na snimku

Bezbednosno-informativna agencija saopštila je večeras da poslanik stranke Zajedno Đorđe Miketić "nije predmet bilo kakve obrade ili interesovanja BIA".
BIA poziva Miketića da javno saopšti šta je na snimku
Foto: 021.rs
Miketić je ranije optužio "bezbednosne službe ili paraslužbe" da mu prete objavljivanjem navodno eksplicitne fotografije iz privatnog života.
 
U saopštenju se navodi da je odmah po Miketićevoj objavi o postojanju te fotografije, BIA "u okviru svojih zakonskih ovlašćenja" pokrenula "intenzivnu istragu koja za cilj ima utvrđivanje svih okolnosti u vezi sa samim snimkom i osobama koje se na njemu nalaze, uz poštovanje svih načela zakonitosti i privatnosti lica sa snimka". 
"Možemo da saopštimo da su eksperti Bezbednosno-informativne agencije utvrdili da je u pitanju samo isečak dužeg snimka za čiji nastanak BIA ne snosi nikakvu odgovornost", stoji u saopštenju.
Agencija je pozvala poslanika Zajedno da "prestane sa napadima na službe bezbednosti Republike Srbije i predsednika Srbije i da, pošto je u javnosti otvorio temu svog privatnog snimka, javno saopšti kako je, gde i pod kojim okolnostima i od strane koje osobe nastao snimak njega i izvesne osobe kao i šta snimak sadrži". 
 
Manje od 12 sati od emisije "Hit tvit" na televiziji Pink u kom ga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nazivao "ljudskom sramotom" i kazao da "zna nešto" o Miketiću, poslaniku Zajedno je upućena poruka sa nepoznatog broja u kojoj mu se preti objavljivanjem eksplicitne fotografije iz privatnog života.
 
Miketić je ranije danas izjavio da mu nije poznat sadržaj onog čime žele da mu "prete iz vlasti", ali da je pripremio porodicu na to da će napad uslediti i da je moguće da neke stvari budu izmontirane uz pomoć "današnje tehnologije".
  • DB

    29.11.2023 09:17
    Strasno
    Ovo "inteligentno" saopstenje je sigurno Vulin napisao!
  • Hajdi

    29.11.2023 07:06
    Evo, baš tu je granica slobode. Internet pamti zauvek i sad svako ko je u posedu nečega što je svedočanstvo o vašem privatnom životu može da vam preti da će da "skandalizuje narod". Ako nije krivično delo, šta je koga briga šta Miketić radi u slobodno vreme. Pravo pitanje je zašto se predsednik države zanima za to šta radi Đorđe, Žaklina, Stevan Dojčinović. A recimo ne zanima se šta radi Palma i njegovi gosti. Kad je već reč o razračunavanju sa ljudskom sramotom, a i o krivičnom delu.
  • Musaši

    29.11.2023 07:02
    Ozbiljna služba nikada ne bi izdala ovakvo saopštenje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija