Meteorolog najavio snežnu zimu u Srbiji: Kakvo nas sve vreme očekuje u decembru?

U narednim danima temperatura u Srbiji će biti i do 18 stepeni, a nagli porast temperature znači da će potom uslediti isto tako veliki pad, rekao je meteorolog Nedeljko Todorović.
Meteorolog najavio snežnu zimu u Srbiji: Kakvo nas sve vreme očekuje u decembru?
Foto: 021.rs
On je govorivši za RTS o vremenskoj prognozi u narednim danima naveo da se tokom dana i noći može očekivati kiša, a da će u nižim predelima Srbije biti slabog snega.
"Očekuje se mraz u četvrtak tokom jutra, a onda kreće porast temperature, i u večernjim satima kiša. U petak toplo, a onda tokom noći između petka i subote sledi jačanje oblačenja, kiša, a u subotu ujutru i sneg. Tako da bi dosta kiše bilo na jugozapadu Srbije i severu Crne Gore, što doprinosi porastu reka koje dotiču iz Crne Gore, i Lim bi možda bio pod opterećenjem", ocenio je Todorović za RTS.
 
Dodao je da je u dolinama tokom prethodnih dana bilo kiše koja bi se ledila na tlu, što je posebno bilo primetno na istoku zemlje, kao i da bi građani o tome trebalo da pobedu računa.
"A od četvrtka biće poledice u svim gradovima, i u Beogradu. Svako mora da brine o sebi, ali i zajednica da brine o svima. U tom smislu, nije iznenađenje ako sneg pada tokom zime", istakao je Todorović.
 
Naveo je da je nemoguće u dan prognozirati da li će tokom novogodišnjih i božićnih praznika u Srbiji biti snega.
"Imaćemo snežnu zimu u svakom slučaju, ali to je lutrija da znamo šta će tačno biti 1. januara, to je lutrija. Kako kreće ovaj ritam, biće dosta promenljivo. Bar ćemo za početak, sad u decembru, imati ovaj tip vremena i zimski mesec", smatra Todorović.
 
Meteorolog je zaključio da bi to u praksi značilo promenljive periode vremena u kom će se smenjivati vetar, oblačno vreme, kiša, sneg i potom otopljenje i otapanje snega.

Teme

sneg
  • Рибо календар

    29.11.2023 06:57
    Постоји игра негледуш то је када набадаш па некад и погодиш ,биће овако а биће и онако ,и на крају игре и ћорава кока зрно нађе
  • Mile

    29.11.2023 00:16
    Ima ko zna
    Skinite od Madjara, neznalice.
  • Djura

    28.11.2023 22:47
    Vremenska prognoza postala tacna ko horoskop!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.