Mladi informatičari iz Srbije osvojili tri bronzane medalje na Balkanskoj olimpijadi

Mladi informatičari iz Srbije osvojili su tri bronzane medalje na 16. Juniorskoj balkanskoj olimpijadi iz informatike.
Ovo takmičenje je održano onlajn, od 25. do 28. novembra, domaćin je bila Severna Makedonija, a takmičenje je održano u Računarskoj gimnaziji u Beogradu. 
U konkurenciji 65 takmičara iz 13 zemalja četvoročlana informatička ekipa Srbije osvojila je tri bronzane medalje.
Bronzane medalje osvojili su Petar Banović, učenik Matematičke gimnazije iz Beograda, Pavle Damjanović, učenik osnovne škole "Nada Popović" iz Kruševca i Irina Stanišić, učenica osnovne škole "Sveti Sava" iz Kragujevca. Član tima Srbije bio je i Andrija Nikolić, učenik Tehničke škole iz Čačka.
 
Vođe ekipe bili su Ognjen Nešković sa Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Milica Nastić iz Osnovne škole "Andra Savčić" u Valjevu.
  • Cvele Čarapan

    29.11.2023 23:12
    Браво за Павла
    Браво за Павла Дамјановића и наставника Душана из ОШ Нада Поповић, најбоље школе.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.