Pokrenut novi postupak da se utvrdi da li je Siniša Mali plagirao doktorat

Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu pokrenuo je novi postupak utvrđivanja neakademskog ponašanja protiv Siniše Malog, zbog sumnje da je plagirao doktorsku disertaciju.
Pokrenut novi postupak da se utvrdi da li je Siniša Mali plagirao doktorat
Foto: 021.rs
"Odbor za profesionalnu etiku je na sednici održanoj 17. novembra, a na osnovu urednog predloga rektora Univerziteta u Beogradu, doneo odluku o pokretanju postupka, koja će zajedno sa predlogom biti dostavljena protivnoj strani", navedeno je u odgovoru UB na pitanje Danasa u kojoj je fazi trenutno postupak protiv Malog.
Kako Danas piše, postupak se sada vodi po Pravilniku o radu Odbora za profesionalnu etiku iz 2007. godine zbog toga što je inicijalni zahtev za preispitivanje navoda o plagijatu Siniše Malog bio podnet 2014.
U postupku koji je poništen presudom Upravnog suda primenjivao se Pravilnik o utvrđivanju neakademskog ponašanja u izradi pisanih radova donet 2016. godine, što je Ustavni sud protumačio kao neustavno zbog zabrane retroaktivnosti.
 
"Odluka Odbora će biti doneta u razumnom roku, uz poštovanje načela propisanih zakonom", odgovarili su iz Univerziteta u Beogradu na pitanje Danasa kada se može očekivati da taj odbor završi rad.

Komentari 28

  • Nina

    02.12.2023 05:32
    Boze cime se mi bavimo vec deceniju..
    Nije ni cudo sto nam tako dobro ide..
    Zaglavljeni u prostoru i vremenu starimo a da nismo mrdnuli dalje u politici od čika Jovine pesmice
    Pačija škola...
  • Hehe

    30.11.2023 14:02
    Ctrl+Siniša, Ctrl+Mali.
  • Zebra

    30.11.2023 13:46
    Mali je veliki plagijator!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.