Vojni penzioneri: 20.000 dinara je pecanje glasača, pokušaj Vučića da ostane na vlasti

Podela 20.000 dinara svim penzionerima jeste pecanje glasača u kampanji Srpske napredne stranke, ocenilo je danas Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije.
Vojni penzioneri: 20.000 dinara je pecanje glasača, pokušaj Vučića da ostane na vlasti
Foto: Pixabay
U saopštenju za medije koje je potpisao predsednik tog udruženja Jovan Tamburić i u kome se vojni penzioneri obraćaju predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koga nazivaju "bivši predsednik SNS", navodi se da aktuelna vlast pokušava da se održi koristeći novac svih građana.
 
"Pokušavate da ostanete na vlasti i izbegnete sudsku odgovornost za ekonomsko i svako drugo uništenje države. Deo građana odlazi iz Srbije i zbog uništenog penzijskog sistema koji ste oteli njegovim vlasnicima i koji sada zavisi od vaših političkih potreba i volje", poručuje to udruženje.
Kako se u saopštenju dodaje, u državi siromaštva veoma je mali broj građana koji se ne obraduje novčanoj pomoći.
 
"Što vi nemoralno i nezakonito koristite u predizbornoj kampanji stranke čiji ste član. Novčana pomoć će očekivano dobro doći najsiromašnijim penzionerima ali nisu izbori svaki mesec da oni žive samo od nje. Oni očekuju, a imaju i ustavno pravo, da država neprekidno obezbeđuje njihov dostojanstven život, što vi kao 'država' ne činite", navode vojni penzioneri.
Dodaje se da se Vučiću obraćaju na ovakav način, jer se on u medijima "neprekidno predstavlja kao neko ko o svemu odlučuje i koji je za sve dobro, jedini zaslužan". 
 
"Posebna je ironija što će novac od kredita koji delite u predizbornoj kampanji vraćati i naši potomci", dodaju iz Udruženja. 
  • Dane

    03.12.2023 16:17
    pobedite
    Vojnim penzionerima ne bih dao penziju uopste.Koji su rezultati njihovog rada?Sve su ratove izgubili.Kosovo isto.
  • Fića

    01.12.2023 09:08
    "20.000 za pemzionere"
    Vučićev Mali kaže o tim novcima:
    "Cilj je da se očuva ekonomski rast i standard pemzionera..."...!
    "To" je "jedini clj"?!
    Ahaa...!
    Veruju građani "malom i velikom Pinokiju"...!!!
  • Snežana

    30.11.2023 14:16
    Vojni penzioneri
    Sram vas bilo, vama fali nešto. Pa i ako je za kampanju, dobro je. Naročito znači nekim civilnim penzionerima koji jedva sastavljaju kraj sa krajem. Čast izuzecima, pa i niste se nešto baš proslavili tokom ratova devedesetih.
    I sada ste glavni svuda i bolje vam je nego civilnim penzionerima, a vaša deca su uglavnom građanisgi koji pet para ne daju za Srbiju, ako već nisu negde na čarobnom Zapadu.
    Ja nisam član SNS, niti bilo koje druge stranke, ali nepravedno je da ovako pričate

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija