Miketić: Ne povlačim se sa izborne liste, jer bi to bilo povlačenje pred nasiljem

Član stranke Zajedno Đorđe Miketić potvrdio je da će se povući iz izborne kampanje kako bi zaštitio porodicu, ali i dodao da je najvažnije da opozicija pobedi sadašnji režim.
Naveo je da je odlučio da se pomeri iz kampanje do 17. decembra, da bi "ovo toksično blato pomerio i dao prostora da ljudi mogu da čuju sva rešenja za uređeni Beograd", ali je naveo da se neće povući sa izborne liste, jer bi to bilo povlačenje pred nasiljem.
 
Prethodno je kandidat za gradonačelnika Beograda liste "Srbija protiv nasilja" Vladimir Obradović izjavio da se kandidat za odbornika te liste Đorđe Miketić, nakon što je objavljen njegov privatni snimak, povukao iz izborne kampanje, a da će tek biti odlučeno da li će ostati na toj listi.
Miketić se sada obratio javnosti nizom objava na platformi Iks (bivši Tviter), u kojima poručuje da je sada najvažnije da opozicija pobedi režim.
 
Istakao je da glavni napadi na njega dolaze od Dragana J. Vučićevića i Nebojše Krstića, da su oni tražili da se povuče iz kampanje za izbore.
"Sada je jasno da je to glavni cilj Aleksandra Vučića od samog početka. Oni su samo izvođači prljavih radova", naveo je Miketić.
 
Dodao je da ga Vučić neće ućutkati, da nije pristao na njegove ucene i da se nije uplašio.
 
"Sada je vreme da branim svoju porodicu i sebe. U toj borbi nema povlačenja. U sledećim danima ću se baviti pravnom borbom i tužbama za sve laži i nameštaljke koje mi se pakuju preko režimskih tabloida i Vučićevih trbuhozboraca", napisao je Miketić na tviteru.
 
On je istakao da neće dozvoliti Vučiću da ugrozi pobedničku kampanju za oslobođenje Beograda i da je zahvalan na podršci koalicionim partnerima.
 
"Neću se povući pred sramnom kampanjom. Podneću sve napade uzdignute glave, jer ovo nije samo borba za mene i moju porodicu, ovo je borba za svakog građanina Beograda i Srbije, koji sutra može da bude predmet ovakve kampanje", naveo je Miketić.
 
On je istakao da brani i kolege iz opozicije, na koje sutra mogu da krenu istim metodama, i ukazao da je veoma važno da svi odbornici na opozicionim listama budu otporni na ucene i potkupljivanje.
 
"Ovde se brane principi demokratije. Povlačim se iz kampanje, jer ne želim da se umesto o fantomskim biračima, kupovini glasova koju je otkrio CINS ili o korpuciji Šapić-Čamagić, govori o meni. To je moj lični čin i to je dovoljna mera. Hvala mnogim kolegama i javnim ličnostima koji su me zvali i pružili podršku meni i mojoj porodici. U ovim trenucima to mi je mnogo važno", kazao je Miketić. 
  • Nikola

    02.12.2023 08:22
    Sad nas uče kako ta droga nije nešto posebno i da nema razloga da se oko toga diže frka. Juče (bukvalno) su nas isti učili da je jedan podmetnut potpis na listi od preko deset hiljada srušio sam temelj legitimnosti stranaka.
  • Šajn Stevan

    02.12.2023 07:16
    Wasp
    Živiš kao wasp samo ovo je Srbija
  • Kamiondžija

    02.12.2023 06:58
    Nema povlačenja pred nasilnicima. Imaš moj glas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.